Сари трља руке: Тим је комплетан, само превелики!

Ковачић је играч за Челси, Кепа још није Куртоа! “А Азар је наш“, додаје тренер Плаваца.

Фудбал 11.08.2018 | 11:45
Сари трља руке: Тим је комплетан, само превелики!
У једном тренутку слутило је на катастрофу. Управа Челсија је Маурицију Сарија довела само Жоржиња, медији су брујали о захтевима Тиба Куртое да оде у Реал, знало се да би Краљевски клуб радо Плавцима отео иЕдена Азара. Навијачи су спавали на иглама. Али у последња два или три дана утисак се значајно променио.Куртоа јесте отишао, али је из Атлетик Билбаа стгиао Кепа Аризабалага и са ценом од 80.000.000 евра постао најскупљи голман у историји фудбала. Као део посла око Куртое из Мадрида је на позајмицу дошаоМатео Ковачић. И што је вероватно најбитније: Азар је остао на Стамфорд Бриџу.

Сари и иначе није од тренера који кукају. Сада ипак изгледа заиста задовољан.

“Веома сам срећан. Око Куртое, ситуација је била јасна, желео је да иде у Мадрид. Било је ту неких приватних разлога, заиста не знам тачно шта се ту дешавало.  Али довели смо младог голмана, једног од најбитнијих у Европи“, почео је Италијан на конференцији за новинаре уочи премијерног меча у новој сезони Премијер лиге, против Хадерсфилда на страни.

И онда појединачно о свакоме. Почевши од Ковачића.

“Ковачић је играч чије карактеристике су баш за Челси. Технички је веома добро поткован, може да игра између противничких линија. За нас би то могло да буде веома важно“.

Па о Кепи...

“Са 23 године веома је млад. Надам се да ће моћи брзо да напредује, јер тренутно – ипак није Куртоа“.

И најбитније...

“Азар је са нама. Разговарали смо три или четири пута и ниједном није поменуо било какав трансфер. Тако да мислим да је и он срећан што остаје“.

Само једна ствар сада мучи дојучерашњег тренера Наполија.

“Тим је сада превелики. Неки играчи морају да иду на позајмице. Не знам тачно колико, али волим да имам 23 или 24 играча на располагању, плус тројицу или четворицу младих. Не више“.

Вероватно највеће име које би могло да оде, потврдио је и Сари, јесте Тијемуе Бакајоко, кога су Плавци прошле сезоне довели из Монака за 40.000.000 евра.

Дакле, неки нови Челси. Можда и са новим капитеном?

“Сутра ће то бити Аспиликуета, али одлука није коначна. Желим да упознам играче, заиста да их упознам, и тек када будем имао јасну слику донећу одлуку“, каже Сари.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар