Sari trlja ruke: Tim je kompletan, samo preveliki!

Kovačić je igrač za Čelsi, Kepa još nije Kurtoa! “A Azar je naš“, dodaje trener Plavaca.

Fudbal 11.08.2018 | 11:45
Sari trlja ruke: Tim je kompletan, samo preveliki!
U jednom trenutku slutilo je na katastrofu. Uprava Čelsija je Mauriciju Sarija dovela samo Žoržinja, mediji su brujali o zahtevima Tiba Kurtoe da ode u Real, znalo se da bi Kraljevski klub rado Plavcima oteo iEdena Azara. Navijači su spavali na iglama. Ali u poslednja dva ili tri dana utisak se značajno promenio.Kurtoa jeste otišao, ali je iz Atletik Bilbaa stgiao Kepa Arizabalaga i sa cenom od 80.000.000 evra postao najskuplji golman u istoriji fudbala. Kao deo posla oko Kurtoe iz Madrida je na pozajmicu došaoMateo Kovačić. I što je verovatno najbitnije: Azar je ostao na Stamford Bridžu.

Sari i inače nije od trenera koji kukaju. Sada ipak izgleda zaista zadovoljan.

“Veoma sam srećan. Oko Kurtoe, situacija je bila jasna, želeo je da ide u Madrid. Bilo je tu nekih privatnih razloga, zaista ne znam tačno šta se tu dešavalo.  Ali doveli smo mladog golmana, jednog od najbitnijih u Evropi“, počeo je Italijan na konferenciji za novinare uoči premijernog meča u novoj sezoni Premijer lige, protiv Hadersfilda na strani.

I onda pojedinačno o svakome. Počevši od Kovačića.

“Kovačić je igrač čije karakteristike su baš za Čelsi. Tehnički je veoma dobro potkovan, može da igra između protivničkih linija. Za nas bi to moglo da bude veoma važno“.

Pa o Kepi...

“Sa 23 godine veoma je mlad. Nadam se da će moći brzo da napreduje, jer trenutno – ipak nije Kurtoa“.

I najbitnije...

“Azar je sa nama. Razgovarali smo tri ili četiri puta i nijednom nije pomenuo bilo kakav transfer. Tako da mislim da je i on srećan što ostaje“.

Samo jedna stvar sada muči dojučerašnjeg trenera Napolija.

“Tim je sada preveliki. Neki igrači moraju da idu na pozajmice. Ne znam tačno koliko, ali volim da imam 23 ili 24 igrača na raspolaganju, plus trojicu ili četvoricu mladih. Ne više“.

Verovatno najveće ime koje bi moglo da ode, potvrdio je i Sari, jeste Tijemue Bakajoko, koga su Plavci prošle sezone doveli iz Monaka za 40.000.000 evra.

Dakle, neki novi Čelsi. Možda i sa novim kapitenom?

“Sutra će to biti Aspilikueta, ali odluka nije konačna. Želim da upoznam igrače, zaista da ih upoznam, i tek kada budem imao jasnu sliku doneću odluku“, kaže Sari.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar