Могли су да оборе све рекорде...

Али су решили да инвестирају: Анте Ребић до 2022. године! Хрватски нападач остаје у Франкфурту.  На Мундијалу "експлодирао", а остао веран Ајнтрахту! Хрватски фудбалер Анте Ребић продужио је уговор са својим досадашњим тимом Ајнтрахтом из Франкфурта.

Фудбал 12.08.2018 | 19:45
Могли су да оборе све рекорде...
Ребић се са Ајнтрахтом договорио о продужењу сарадње до 2022. године.

Хрват је одиграо одличну сезону у Франкфурту, и са тим тимом освојио титулу у немачком купу, где је у финалу био стрелац у победи против Бајерн Минхена.

"Анте је један од најпозитивнијих утисака Светског првенства и не можемо да сакријемо нашу похлепу да га задржимо. Направили смо додатни корак унапред задржавањем Ребића који је потписом показао да има 'орла' у срцу", рекао је спортски директор немачког прволигаша Фреди Бобић.

Талентовани Анте је на Светском првенству у Русији потпуно опчинио јавност својим сјајним партијама, којима је обезбедио себи и место у тиму током целог првенства, а са Хрватском је стигао чак до борбе за титулу, у којој је поражен.

За Ребића су преко лета били заинтересовани многи клубови из саме елите, поготово неки енглески премијерлигаши, али им је овим потезом хрватски крилни нападач јасно поручио да није заинтересован за селидбу из Франкфурта.

Препородио се Анте Ребић у дресу Ајнтрахта. Био је једно од откривења минуле сезоне. Толико квалитетан да се изборио за статус првотимца у селекцији Хрватске, а пошто је са њом добацио до финала Мундијала очекивало се да би неоспорно голгетерско умеће могао да наплати одласком у већи клуб. Помињали су се као главни фаворити Борусија из Дортмунда и Севиља, нудили су по 17.000.000 евра, да је отишао постао би најскупљи фудбалер ког је клуб из Франкфурта икад продао (рекорд држи голман Кевин Трап и његов 9.000.000 евра вредан потпис за ПСЖ), али...

Уместо трансфера, објава о томе како 25-годишњи шпиц остаје у табору освајача Купа Немачке. Претходни уговор, оверен до лета 2021, продужио је за још једну сезону, сад је папирима везан од јуна 2022. године.

„Анте је, без сумње, један од феномена Мундијала. Не морамо да кријемо чињеницу да су његове партије у Русији пробудиле похлепу. А то што смо сачували тако важног играча говори нешто и о нама из Ајнтрахта. Ребићев потенцијал су препознали неки од врхунских клубова, имали смо две изванредне понуде за њега, међутим, његов останак показује да су је Орао и у срцу и у души“, рекао је спортски директорФреди Бобић, симболично мислећи на грб Ајнтрахта.

После продуженог одмора због учешћа на Мундијалу, Анте Ребић се пре четири дана вратио у клуб у коме је провео две године на позајмици из Фиренце, а могуће је да ће играти у мечу Суперкупа Немачке, против минхенског Бајерна, у недељу од 20.30. Подсетимо, у мајском финалу Купа дао је два гола Баварцима у тријумфу 3:1.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар