Mogli su da obore sve rekorde...

Ali su rešili da investiraju: Ante Rebić do 2022. godine! Hrvatski napadač ostaje u Frankfurtu.  Na Mundijalu "eksplodirao", a ostao veran Ajntrahtu! Hrvatski fudbaler Ante Rebić produžio je ugovor sa svojim dosadašnjim timom Ajntrahtom iz Frankfurta.

Fudbal 12.08.2018 | 19:45
Mogli su da obore sve rekorde...
Rebić se sa Ajntrahtom dogovorio o produženju saradnje do 2022. godine.

Hrvat je odigrao odličnu sezonu u Frankfurtu, i sa tim timom osvojio titulu u nemačkom kupu, gde je u finalu bio strelac u pobedi protiv Bajern Minhena.

"Ante je jedan od najpozitivnijih utisaka Svetskog prvenstva i ne možemo da sakrijemo našu pohlepu da ga zadržimo. Napravili smo dodatni korak unapred zadržavanjem Rebića koji je potpisom pokazao da ima 'orla' u srcu", rekao je sportski direktor nemačkog prvoligaša Fredi Bobić.

Talentovani Ante je na Svetskom prvenstvu u Rusiji potpuno opčinio javnost svojim sjajnim partijama, kojima je obezbedio sebi i mesto u timu tokom celog prvenstva, a sa Hrvatskom je stigao čak do borbe za titulu, u kojoj je poražen.

Za Rebića su preko leta bili zainteresovani mnogi klubovi iz same elite, pogotovo neki engleski premijerligaši, ali im je ovim potezom hrvatski krilni napadač jasno poručio da nije zainteresovan za selidbu iz Frankfurta.

Preporodio se Ante Rebić u dresu Ajntrahta. Bio je jedno od otkrivenja minule sezone. Toliko kvalitetan da se izborio za status prvotimca u selekciji Hrvatske, a pošto je sa njom dobacio do finala Mundijala očekivalo se da bi neosporno golgetersko umeće mogao da naplati odlaskom u veći klub. Pominjali su se kao glavni favoriti Borusija iz Dortmunda i Sevilja, nudili su po 17.000.000 evra, da je otišao postao bi najskuplji fudbaler kog je klub iz Frankfurta ikad prodao (rekord drži golman Kevin Trap i njegov 9.000.000 evra vredan potpis za PSŽ), ali...

Umesto transfera, objava o tome kako 25-godišnji špic ostaje u taboru osvajača Kupa Nemačke. Prethodni ugovor, overen do leta 2021, produžio je za još jednu sezonu, sad je papirima vezan od juna 2022. godine.

„Ante je, bez sumnje, jedan od fenomena Mundijala. Ne moramo da krijemo činjenicu da su njegove partije u Rusiji probudile pohlepu. A to što smo sačuvali tako važnog igrača govori nešto i o nama iz Ajntrahta. Rebićev potencijal su prepoznali neki od vrhunskih klubova, imali smo dve izvanredne ponude za njega, međutim, njegov ostanak pokazuje da su je Orao i u srcu i u duši“, rekao je sportski direktorFredi Bobić, simbolično misleći na grb Ajntrahta.

Posle produženog odmora zbog učešća na Mundijalu, Ante Rebić se pre četiri dana vratio u klub u kome je proveo dve godine na pozajmici iz Firence, a moguće je da će igrati u meču Superkupa Nemačke, protiv minhenskog Bajerna, u nedelju od 20.30. Podsetimo, u majskom finalu Kupa dao je dva gola Bavarcima u trijumfu 3:1.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar