Јокановић: Нисам ја Деда Мраз!

Код мене не постоје поклони! Славиша Јокановић, менаџер енглеског Фулама, рекао је пред почетак нове сезоне да нити једном играчу није загарантовано место у тиму.  Јокан није Деда мраз и не дели поклоне! Укратко, то је порука играчима Фулама од њиховог менаџера пред почетак нове сезоне Премијер лиге. Па нека се замисле јер 120 милиона евра колико је Србин потрошио овог лета на довођење појачања нису пала са неба нити су извучена из џака пуног новогодишњих поклона.

Фудбал 11.08.2018 | 09:45
Јокановић: Нисам ја Деда Мраз!
Јокановић је вратио Фулам у Премијер лигу из Чемпионшипа, а онда током прелазног рока потрошио више од 120 милиона евра како би појачао тим.

Доведени су између осталих Александар Митровић, Андре Ширле, Лусијано Вијето, Андре-Франк Замбо Ангиса, Калум Чејмберс, Тимоти Фосу-Менса, Жан Мишел Сери…

"Нисам Деда Мраз – не постоје поклони. Играчи морају да се боре за своје место у тиму. Фокусиран сам на напоран рад и волим да идем корак по корак. Важно је показати жељу и амбицију да останемо туг де јесмо. Градимо тим који треба да буде конкурентан на овом нивоу", рекао је Јокановић.

Српски стручњак свестан је да је клуб потрошио више него икада и зато има висока очекивања.

"Много смо уложили током прелазног рока и надам се да ћемо од тога одмах видети бенефит".

За крај, Јокановић истиче да клуб неће само учествовати у Премијер лиги, већ стално ићи на победу.

"Срећан сам јер су наши навијачи задовољни и учинићемо све да их обрадујемо. Узбуђен сам, наш циљ је увек исти – освојити три бода", закључио је српски стручњак.

Осим оних највећих клубова, овдашњи заљубљеници у острвски фудбал, а ту мислимо пре свега на енглеску Премијер лигу, имаће у сезони 2018/19, која је почела синоћ дуелом Манчестер јунајтеда и Лестер Ситија, за кога да навијају. Онако, из срца.

Не рачунајући клупске поделе, ту је увек неко из наше земље са којим можемо да се постиоветимо. Нема, пак много Срба у овом најскупљем фудбалском такмичењу на свету, тек да се искористе прсти једне шаке (а може их ускоро бити и мање): Немања Матић, Лука Миливојевић, Александар Митровић, Лазар Марковић и Марко Грујић.  А једини стручњак из наше земље који ће водити један пренијерлигашки клуб јеСлавиша Јокановић. Један и једини!

Некада врсан фудбалер постаје полако и врхунски тренер-менаџер, што добро знају и његови директори који су били вољни да му дају чак 120 милиона евра за довођење нових играча. Клуб из Лондона предвођењокановићем неће имати нимало лак задатак да остане прволигаш и поред тога што су се појачали Андреом Ширлеом, Александром Митровићем, Сертхио Риком, Лусијаном Вијетом итд.

"Веома сам узбуђен! А циљ нам је увек исти - да узмемо сва три поена на следећем мечу.", говорио је Новосађанин на првој конференцији за медије пред почетак шампионата, "Важно је да покажемо амбицију и жељу да будемо при врху, стварамо тим да буде компетитиван на овом нивоу. Имали смо велику инвестицију на трансфер тржишту и надам се да ћемо одмах видети бенефите. Ја нисам Деда Мраз - ја не делим поклоне! Играчи морају да се боре за своју позицију. Фокусиран сам на тежак рад, а највише волим да радим корак по корак. Срећан сам да су наши навијачи позитивни, па ћемо дати све од себе да остано у том расположењу и да буду задовољни."

Први противник лондонском клубу у новој сезони је Кристал Палас који са капитенском траком предводиЛука Миливојевић.

"Сутра не могу да искористим Дениса Одоија који је суспендован. Алфи Мосон још није почео да ради са нама, а Тим Рим и Ајите Флојд су повређени. Палас је премијерлигашки клуб, дакле са знатно вечих искуством рада у овом такмичењу. Веома су опасни у нападу где прете Заха, Бентеке и Таусенд. И Лука Миливојевић нам може нанети штету" - није Јокан заборавио на земљака.

Фулам почиње наступ у Премијер лиги почиње у суботу од 16 часова против Кристал Паласа на свом Крејвен Котиџу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар