Jokanović: Nisam ja Deda Mraz!

Kod mene ne postoje pokloni! Slaviša Jokanović, menadžer engleskog Fulama, rekao je pred početak nove sezone da niti jednom igraču nije zagarantovano mesto u timu.  Jokan nije Deda mraz i ne deli poklone! Ukratko, to je poruka igračima Fulama od njihovog menadžera pred početak nove sezone Premijer lige. Pa neka se zamisle jer 120 miliona evra koliko je Srbin potrošio ovog leta na dovođenje pojačanja nisu pala sa neba niti su izvučena iz džaka punog novogodišnjih poklona.

Fudbal 11.08.2018 | 09:45
Jokanović: Nisam ja Deda Mraz!
Jokanović je vratio Fulam u Premijer ligu iz Čempionšipa, a onda tokom prelaznog roka potrošio više od 120 miliona evra kako bi pojačao tim.

Dovedeni su između ostalih Aleksandar Mitrović, Andre Širle, Lusijano Vijeto, Andre-Frank Zambo Angisa, Kalum Čejmbers, Timoti Fosu-Mensa, Žan Mišel Seri…

"Nisam Deda Mraz – ne postoje pokloni. Igrači moraju da se bore za svoje mesto u timu. Fokusiran sam na naporan rad i volim da idem korak po korak. Važno je pokazati želju i ambiciju da ostanemo tug de jesmo. Gradimo tim koji treba da bude konkurentan na ovom nivou", rekao je Jokanović.

Srpski stručnjak svestan je da je klub potrošio više nego ikada i zato ima visoka očekivanja.

"Mnogo smo uložili tokom prelaznog roka i nadam se da ćemo od toga odmah videti benefit".

Za kraj, Jokanović ističe da klub neće samo učestvovati u Premijer ligi, već stalno ići na pobedu.

"Srećan sam jer su naši navijači zadovoljni i učinićemo sve da ih obradujemo. Uzbuđen sam, naš cilj je uvek isti – osvojiti tri boda", zaključio je srpski stručnjak.

Osim onih najvećih klubova, ovdašnji zaljubljenici u ostrvski fudbal, a tu mislimo pre svega na englesku Premijer ligu, imaće u sezoni 2018/19, koja je počela sinoć duelom Mančester junajteda i Lester Sitija, za koga da navijaju. Onako, iz srca.

Ne računajući klupske podele, tu je uvek neko iz naše zemlje sa kojim možemo da se postiovetimo. Nema, pak mnogo Srba u ovom najskupljem fudbalskom takmičenju na svetu, tek da se iskoriste prsti jedne šake (a može ih uskoro biti i manje): Nemanja Matić, Luka Milivojević, Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Marko Grujić.  A jedini stručnjak iz naše zemlje koji će voditi jedan prenijerligaški klub jeSlaviša Jokanović. Jedan i jedini!

Nekada vrsan fudbaler postaje polako i vrhunski trener-menadžer, što dobro znaju i njegovi direktori koji su bili voljni da mu daju čak 120 miliona evra za dovođenje novih igrača. Klub iz Londona predvođenJokanovićem neće imati nimalo lak zadatak da ostane prvoligaš i pored toga što su se pojačali Andreom Širleom, Aleksandrom Mitrovićem, Serthio Rikom, Lusijanom Vijetom itd.

"Veoma sam uzbuđen! A cilj nam je uvek isti - da uzmemo sva tri poena na sledećem meču.", govorio je Novosađanin na prvoj konferenciji za medije pred početak šampionata, "Važno je da pokažemo ambiciju i želju da budemo pri vrhu, stvaramo tim da bude kompetitivan na ovom nivou. Imali smo veliku investiciju na transfer tržištu i nadam se da ćemo odmah videti benefite. Ja nisam Deda Mraz - ja ne delim poklone! Igrači moraju da se bore za svoju poziciju. Fokusiran sam na težak rad, a najviše volim da radim korak po korak. Srećan sam da su naši navijači pozitivni, pa ćemo dati sve od sebe da ostano u tom raspoloženju i da budu zadovoljni."

Prvi protivnik londonskom klubu u novoj sezoni je Kristal Palas koji sa kapitenskom trakom predvodiLuka Milivojević.

"Sutra ne mogu da iskoristim Denisa Odoija koji je suspendovan. Alfi Moson još nije počeo da radi sa nama, a Tim Rim i Ajite Flojd su povređeni. Palas je premijerligaški klub, dakle sa znatno večih iskustvom rada u ovom takmičenju. Veoma su opasni u napadu gde prete Zaha, Benteke i Tausend. I Luka Milivojević nam može naneti štetu" - nije Jokan zaboravio na zemljaka.

Fulam počinje nastup u Premijer ligi počinje u subotu od 16 časova protiv Kristal Palasa na svom Krejven Kotidžu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar