Малком у Барселони је - освета Монћију!

Срамна изјава агента: Трансфер Малкома у Барсу освета "Вучици"! Трансфер бразилског фудбалера Малкома у Барселону из Бордоа, уместо већ у договорену Рому, освета је римском клубу, изјавио је његов агент Леонардо Корнацини.  "Жао ми је што то кажем, али то је оно што је било", рекао је човјек који је "скинуо" Бразилца са лета за Рим и одвео га на "Камп Ноу" како би напакостио Роми.  Афера Корначини и менаџерска освета: Како је Рома због играча од 450. 000 евра остала без фудбалера од 41. 000. 000?! Нису ту била чиста посла. . . !

Фудбал 11.08.2018 | 21:05
Малком у Барселони је - освета Монћију!
Корнацини је објаснио да се на такав потез зато што га је Рома својевремено изиграла око трансфера голмана Данијела Фузата, који није ишао преко њега, већ другог менаџера.

"Преговарали смо око Фузата који је био један од мојих играча, али је Рома била ближа са другим агентом, иако немам ништа против њега. Како су се они понашали према нама кад је био Фузато у питању, тако смо и ми поступили према њима. Укратко, то је била освета. Жао ми је што то кажем, али то је оно што је било", рекао је Корнацини за Тутомеркато.

Корнацини је додао да је спортски директор Роме Монћи поккушавао да укључује и друге посреднике, али да је Малком срећан што је потписао за Барселону.

Малком је, пре доласка на Ноу Камп, требало да буде на лету за Рим како довршио прелазак у "вучицу", али је понуда Барселоне све променила.

Вендета!

Трансфер бразилског фудбалера Малкома у Барселону из Бордоа, умјесто већ у договорену Рому, освета је римском клубу, признао је јавно његов агент Леонардо Корнацини.

Корнацини је објаснио да се на такав потез зато што га је Рома својевремено изиграла око трансфера голмана Данијела Фузата, који није ишао преко њега, већ другог менаџера.

Спортски директор Роме, Монћи, у потрази за насљедником Алисона Бекера (25) продатог Ливерпулу за 72,5 милиона евра, ангажовао је 21-годишњег бразилског чувара мреже Фусата, ког је почетком јула платио Палмеирасу само 500.000 евра. Из тог посла, бар судећи према његовој изјави, искључен је Корнацини који је врло брзо "дочекао својих пет минута".

Корнацини је додао да је спортски директор Роме, Монћи, покушавао да укључује и друге посреднике, али да је Малком срећан што је потписао за Барселону, која је у међувремену "украла" и Артура Видала миланском Интеру мада у тим преговорима ствари нису отишле далеко као у контактима "вучице" и Бразилца.

Често су у Србији фудбалски радници умели да испале ону чувену да су “менаџери највеће зло”. Додуше, о својој одговорности никад нису били расположени да причају. Како било, у јавности се заиста стекао утисак да све лоше потиче од агената, иако то наравно није увек тачно. Али данас нам из Италије стиже прича због које би навијачи Роме заиста могли да замрзе једног од фудбалских агената.

Наравно, говоримо о трансферу Малкома због којег је овог лета Вечни град беснео. Челници Роме су га већ чекали на аеродрому, само да би дочекали – авион без главног путника. Дан касније Малком је потписао за Барселону. Спортски директор Вучице Монћи је прст кривице упирао у Блауграну. Говорио је да се понела неморално. Председник Џејмс Пелота је обећао: никад више посао са Барсом!

Менаџере нико није помињао. Све док се данас није открило да је један од њих главни узрочник пропалог посла. Леонардо Корначини, запослен у агенцији Еленко, у интервјуу за Тутомеркато да је више свесно одвукао Малкома у Каталонију.

“Истина је да смо одлучили да Малкома одведемо од Роме зато што се Рома лоше понела према нама”.

Објашњење помало бизарно. У средишту приче Данијеле Фузато, у Европи мало познати 21-годишњи голман Палмеираса. У ствари, до овог лета је играо за Палмеирас, а онда је за скромно обештећење од 450.000 евра потписао за Рому. Али…

“Ми смо радили на Фузатовом трансферу. Био је наш играч. И онда је Рома закључила посао са другим менаџером”, тврди Корначини.

Оно што му је засметало је наравно проценат који му је испарио из руку. Али просто невероватно звучи да је Рома због процента од играча који је плаћен 450.000 евра остала без играча кога је Барселона на крају платила 41.000.000 евра. Рома је нудила само 1.000.000 мање.

Али, освета је јело која се сервира хладно. И менаџери су овог пута дочекали прави тренутак. Ударили су тако да је највише заболело.

“Жао ми је што то кажем, али да – желели смо освету. Одговорили смо истом мером. А и у тим преговорима око Малкома Рома је мешала друге посреднике”, истиче Корначини.

Рома је већ одговорила тужбом. Није нам баш јасно по ком основу, али прети се.

На "Олимпико" код тренера Еузебија Ди Франческа овог љета стигли су Хавијер Пасторе из Пари Сен Жермена (24,7 милиона евра), Џастин Клајверт из Ајакса (17,25), Грегори Дефрел из Сасуола (15), Давиде Сантон из Интера (9,5), Патрик Шик из Сампдорије (9), Робин Олсен из Копенхагена (8,5), Анте Ћорић из Динама (6), Вилијам Бијанда из Ланса (6), Николо Заниоло из Интера (4,5), Антонио Миранте из Болоње (4), на пет милиона евра плаћеној позајмици је Брајан Кристанте из Аталанте, као и поменути Фусато. Штопер Порта Иван Маркано стигао је као слободан играч.

Иако је довела 13 играча, Рома је овог љета зарадила 25 милиона евра јер су клуб напустили Алисон Бекер (Ливерпул, 72,5), Рађа Најнголан (Интер, 38), Лукас Скорупски (Болоња, 9), Хуан Итурбе (Тихуана, 5), Марко Туминело (Аталанта, 5), Ервин Зукановић (Ђенова, 1,2), Хозе Маћин (Пескара, 0,8) и још неколицина играча у својству слободних агената.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар