Malkom u Barseloni je - osveta Monćiju!

Sramna izjava agenta: Transfer Malkoma u Barsu osveta "Vučici"! Transfer brazilskog fudbalera Malkoma u Barselonu iz Bordoa, umesto već u dogovorenu Romu, osveta je rimskom klubu, izjavio je njegov agent Leonardo Kornacini.  "Žao mi je što to kažem, ali to je ono što je bilo", rekao je čovjek koji je "skinuo" Brazilca sa leta za Rim i odveo ga na "Kamp Nou" kako bi napakostio Romi.  Afera Kornačini i menadžerska osveta: Kako je Roma zbog igrača od 450. 000 evra ostala bez fudbalera od 41. 000. 000?! Nisu tu bila čista posla. . . !

Fudbal 11.08.2018 | 21:05
Malkom u Barseloni je - osveta Monćiju!
Kornacini je objasnio da se na takav potez zato što ga je Roma svojevremeno izigrala oko transfera golmana Danijela Fuzata, koji nije išao preko njega, već drugog menadžera.

"Pregovarali smo oko Fuzata koji je bio jedan od mojih igrača, ali je Roma bila bliža sa drugim agentom, iako nemam ništa protiv njega. Kako su se oni ponašali prema nama kad je bio Fuzato u pitanju, tako smo i mi postupili prema njima. Ukratko, to je bila osveta. Žao mi je što to kažem, ali to je ono što je bilo", rekao je Kornacini za Tutomerkato.

Kornacini je dodao da je sportski direktor Rome Monći pokkušavao da uključuje i druge posrednike, ali da je Malkom srećan što je potpisao za Barselonu.

Malkom je, pre dolaska na Nou Kamp, trebalo da bude na letu za Rim kako dovršio prelazak u "vučicu", ali je ponuda Barselone sve promenila.

Vendeta!

Transfer brazilskog fudbalera Malkoma u Barselonu iz Bordoa, umjesto već u dogovorenu Romu, osveta je rimskom klubu, priznao je javno njegov agent Leonardo Kornacini.

Kornacini je objasnio da se na takav potez zato što ga je Roma svojevremeno izigrala oko transfera golmana Danijela Fuzata, koji nije išao preko njega, već drugog menadžera.

Sportski direktor Rome, Monći, u potrazi za nasljednikom Alisona Bekera (25) prodatog Liverpulu za 72,5 miliona evra, angažovao je 21-godišnjeg brazilskog čuvara mreže Fusata, kog je početkom jula platio Palmeirasu samo 500.000 evra. Iz tog posla, bar sudeći prema njegovoj izjavi, isključen je Kornacini koji je vrlo brzo "dočekao svojih pet minuta".

Kornacini je dodao da je sportski direktor Rome, Monći, pokušavao da uključuje i druge posrednike, ali da je Malkom srećan što je potpisao za Barselonu, koja je u međuvremenu "ukrala" i Artura Vidala milanskom Interu mada u tim pregovorima stvari nisu otišle daleko kao u kontaktima "vučice" i Brazilca.

Često su u Srbiji fudbalski radnici umeli da ispale onu čuvenu da su “menadžeri najveće zlo”. Doduše, o svojoj odgovornosti nikad nisu bili raspoloženi da pričaju. Kako bilo, u javnosti se zaista stekao utisak da sve loše potiče od agenata, iako to naravno nije uvek tačno. Ali danas nam iz Italije stiže priča zbog koje bi navijači Rome zaista mogli da zamrze jednog od fudbalskih agenata.

Naravno, govorimo o transferu Malkoma zbog kojeg je ovog leta Večni grad besneo. Čelnici Rome su ga već čekali na aerodromu, samo da bi dočekali – avion bez glavnog putnika. Dan kasnije Malkom je potpisao za Barselonu. Sportski direktor Vučice Monći je prst krivice upirao u Blaugranu. Govorio je da se ponela nemoralno. Predsednik Džejms Pelota je obećao: nikad više posao sa Barsom!

Menadžere niko nije pominjao. Sve dok se danas nije otkrilo da je jedan od njih glavni uzročnik propalog posla. Leonardo Kornačini, zaposlen u agenciji Elenko, u intervjuu za Tutomerkato da je više svesno odvukao Malkoma u Kataloniju.

“Istina je da smo odlučili da Malkoma odvedemo od Rome zato što se Roma loše ponela prema nama”.

Objašnjenje pomalo bizarno. U središtu priče Danijele Fuzato, u Evropi malo poznati 21-godišnji golman Palmeirasa. U stvari, do ovog leta je igrao za Palmeiras, a onda je za skromno obeštećenje od 450.000 evra potpisao za Romu. Ali…

“Mi smo radili na Fuzatovom transferu. Bio je naš igrač. I onda je Roma zaključila posao sa drugim menadžerom”, tvrdi Kornačini.

Ono što mu je zasmetalo je naravno procenat koji mu je ispario iz ruku. Ali prosto neverovatno zvuči da je Roma zbog procenta od igrača koji je plaćen 450.000 evra ostala bez igrača koga je Barselona na kraju platila 41.000.000 evra. Roma je nudila samo 1.000.000 manje.

Ali, osveta je jelo koja se servira hladno. I menadžeri su ovog puta dočekali pravi trenutak. Udarili su tako da je najviše zabolelo.

“Žao mi je što to kažem, ali da – želeli smo osvetu. Odgovorili smo istom merom. A i u tim pregovorima oko Malkoma Roma je mešala druge posrednike”, ističe Kornačini.

Roma je već odgovorila tužbom. Nije nam baš jasno po kom osnovu, ali preti se.

Na "Olimpiko" kod trenera Euzebija Di Frančeska ovog ljeta stigli su Havijer Pastore iz Pari Sen Žermena (24,7 miliona evra), Džastin Klajvert iz Ajaksa (17,25), Gregori Defrel iz Sasuola (15), Davide Santon iz Intera (9,5), Patrik Šik iz Sampdorije (9), Robin Olsen iz Kopenhagena (8,5), Ante Ćorić iz Dinama (6), Vilijam Bijanda iz Lansa (6), Nikolo Zaniolo iz Intera (4,5), Antonio Mirante iz Bolonje (4), na pet miliona evra plaćenoj pozajmici je Brajan Kristante iz Atalante, kao i pomenuti Fusato. Štoper Porta Ivan Markano stigao je kao slobodan igrač.

Iako je dovela 13 igrača, Roma je ovog ljeta zaradila 25 miliona evra jer su klub napustili Alison Beker (Liverpul, 72,5), Rađa Najngolan (Inter, 38), Lukas Skorupski (Bolonja, 9), Huan Iturbe (Tihuana, 5), Marko Tuminelo (Atalanta, 5), Ervin Zukanović (Đenova, 1,2), Hoze Maćin (Peskara, 0,8) i još nekolicina igrača u svojstvu slobodnih agenata.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar