Мирковић: Рекао сам им - ми смо Партизан!

Тренер Партизана Зоран Мирковић задовољан је резултатом у мечу против Норшелана, али да је игром делимично задовољан.  Мирковић: Страх? Ни као играч, ни као тренер! "Играчи су у грчу. Када врате самопоуздање бићемо још бољи", рекао је тренер Партизана после победе на дебију.

Фудбал 10.08.2018 | 10:00
Мирковић: Рекао сам им - ми смо Партизан!
Црно-бели су славили у Фаруму 2:1 (1:0), у првом мечу ИИИ кола квалификација за Лигу Европе.

"Задовољан сам резултатиом и делимично сам задовољан игром, поготово у првом полувремену. Имали смо добрих акција, имали смо и добрих шанси у том првом полувремену", рекао је Мирковић.

"У другом нисмо успели да испарирамо на средини. У главама играча се на 2:0 вероватно појавило да бисмо могли да чувамо тај резултат, што је наравно погрешно. Напунили су нашу половину, па смо примили тај гол. У другом полувремену нисмо успели да успоставимо игру, све се заснивало на контрападима и могу да кажем да нисам задовољан тиме".

На констатацију новинара су поједини играчи на мечу показали већу борбеност него у претходним утакмицама, Мирковић је рекао: "Не поједини, сви играчи су се данас борили".

Новинаре је занимало и како их је мотивисао.

"Шта сам им рекао? Ми смо Партизан, ми морамо тако да играмо, да идемо на победу против било ког ривала, све друге ствари су неприхватљиве".

Поред Мирковића на клупи, вечерас је дебитовао и Горан Закарић и одиграо је врло добру утакмицу.

"Оно што је било интересантно је колико је спреман. Добили смо потврду од кондициног тренера да може да одигра неких 60 минута, а он је то пребацио и што се тиче минутаже и што се тиче учинка".

Новинари су замолили Мирковића да прокоментарише и игру Марка Јанковића.

"Марко је играч изузетне класе, доста добар. Оно што се од њега тражио он је то спроводио на терену. Пред крај утакмице му је мало понестало снаге и није могао да одговори неким дефанзивним захтевима при затварању десне стране".

Мирковић је исаткао да није било пријатно када је Партизан примио гол, али да није осећао страх.

Новинаре је, такође, занимало и да ли је било страха код њега пред деби на клупи.

"Да се не враћамо на моменат мог преузимања. Неко би рекао да је тај потез храбар, неко да је луд. Што се тиче самог страха, никад га нисам имао као играч, немам га ни као тренер".

"Можемо сигурно боље. Знате да смо лоше почели сезону, да су играчи у грчу и сигурно да уз пар добрих утакмица, када им се поврати самопоуздање, да ћемо бити много бољи".

Реванш против ;Нордсјеланда на програму је за недељу дана у Београду од 20.30 на стадиону у Хумској.

"Посао није завршен. Мислим да се ради о изузетној екипи, која зна да игра фудбал, има своје принципе и не одступа од њих. Очекује нас тежак задатак у реваншу".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар