Mirković: Rekao sam im - mi smo Partizan!

Trener Partizana Zoran Mirković zadovoljan je rezultatom u meču protiv Noršelana, ali da je igrom delimično zadovoljan.  Mirković: Strah? Ni kao igrač, ni kao trener! "Igrači su u grču. Kada vrate samopouzdanje bićemo još bolji", rekao je trener Partizana posle pobede na debiju.

Fudbal 10.08.2018 | 10:00
Mirković: Rekao sam im - mi smo Partizan!
Crno-beli su slavili u Farumu 2:1 (1:0), u prvom meču III kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Zadovoljan sam rezultatiom i delimično sam zadovoljan igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dobrih akcija, imali smo i dobrih šansi u tom prvom poluvremenu", rekao je Mirković.

"U drugom nismo uspeli da ispariramo na sredini. U glavama igrača se na 2:0 verovatno pojavilo da bismo mogli da čuvamo taj rezultat, što je naravno pogrešno. Napunili su našu polovinu, pa smo primili taj gol. U drugom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo igru, sve se zasnivalo na kontrapadima i mogu da kažem da nisam zadovoljan time".

Na konstataciju novinara su pojedini igrači na meču pokazali veću borbenost nego u prethodnim utakmicama, Mirković je rekao: "Ne pojedini, svi igrači su se danas borili".

Novinare je zanimalo i kako ih je motivisao.

"Šta sam im rekao? Mi smo Partizan, mi moramo tako da igramo, da idemo na pobedu protiv bilo kog rivala, sve druge stvari su neprihvatljive".

Pored Mirkovića na klupi, večeras je debitovao i Goran Zakarić i odigrao je vrlo dobru utakmicu.

"Ono što je bilo interesantno je koliko je spreman. Dobili smo potvrdu od kondicinog trenera da može da odigra nekih 60 minuta, a on je to prebacio i što se tiče minutaže i što se tiče učinka".

Novinari su zamolili Mirkovića da prokomentariše i igru Marka Jankovića.

"Marko je igrač izuzetne klase, dosta dobar. Ono što se od njega tražio on je to sprovodio na terenu. Pred kraj utakmice mu je malo ponestalo snage i nije mogao da odgovori nekim defanzivnim zahtevima pri zatvaranju desne strane".

Mirković je isatkao da nije bilo prijatno kada je Partizan primio gol, ali da nije osećao strah.

Novinare je, takođe, zanimalo i da li je bilo straha kod njega pred debi na klupi.

"Da se ne vraćamo na momenat mog preuzimanja. Neko bi rekao da je taj potez hrabar, neko da je lud. Što se tiče samog straha, nikad ga nisam imao kao igrač, nemam ga ni kao trener".

"Možemo sigurno bolje. Znate da smo loše počeli sezonu, da su igrači u grču i sigurno da uz par dobrih utakmica, kada im se povrati samopouzdanje, da ćemo biti mnogo bolji".

Revanš protiv ;Nordsjelanda na programu je za nedelju dana u Beogradu od 20.30 na stadionu u Humskoj.

"Posao nije završen. Mislim da se radi o izuzetnoj ekipi, koja zna da igra fudbal, ima svoje principe i ne odstupa od njih. Očekuje nas težak zadatak u revanšu".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar