ЕП: Апсолутна доминација у базену!

Пити и Шестрем покорили Европу! Британски пливач Адам Пити је тријумфом у мешовитој штафети 4x100 метара дошао до свог четвртог златног одличја.

Остали спортови 10.08.2018 | 09:30
ЕП: Апсолутна доминација у базену!
Пити је на овом Европском првенству тријумфовао још у дициплинама 50 и 100 метара прсно, као и миксованој мешовитој штафети 4x100 метара

Британија је славила испред Русије на другом и Немачке на трећем месту.

Питијев сународник Бенџамин Прауд освојио је златну медаљу у дисциплини 50 метара слободним стилом на Европском првенству у Глазгову.

Прауд је у најбржој трци на првенству тријумфовао у времену од 21 секунде и 34 стотинке, док је Грк Кристијан Гкломеев на другом месту каснио десет стотинки.

Бронзана медаља са 34 стотинке заостатка припала је Италијану Андреји Варњанију.

Код жена, у мешовитој штафети 4x100 метара тријумфовала је екипа Русије, испред Данске и Велике Британије.

У трци 50 метара делфин стилом код жена златну медаљу освојила је Швеђанка Сара Шестрем, док се сребрним одличјем окитила Данкиња Емили Бекман, а бронза је припала Кимберли Бијс из Белгије.

Шестрем је попут Питија стигла до четвртог злата у Глазгову, након 50 и 100м слободно и 100 делфин. Укупно има 14. европских титула.

Рускиња Јулија Ефимова тријумфовала је у трци на 50 метара прсно, док је друго место заузела Британка Имоџен Кларк, а Италијанка Аријана Кастиљони нашла се на трећем месту.

Трка на 100 метара делфин стилом код мушкараца припала је Италијану Пјеру Кодији, док је његова сународница Маргерита Панзерија тријумфовала у 200 метара ледњим стилом.

У тркама 400 метара мешовито у мушкој конкуренцији тријумфовао је Мадјар Давид Верашто, док је код жена славила Италијанка Симона Квадареља.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар