"Хет-трик" Евертона у посљедњем часу прелазног рока!

Фудбалски клуб Евертон позајмио је Андреа Гомеша из Барселона, али и довео још два звучна појачања међу своје редове.  Спринт Евертона за крај: Играчи Барсе и Челсија! Марко Силва ће на располагању имати заиста занимљиву екипу.  

Фудбал 09.08.2018 | 19:15
"Хет-трик" Евертона у посљедњем часу прелазног рока!
"Карамеле" су једне од најактивнијих екипа овог прелазног рока, а што се он приближавао крају то им је порасла и егзекуција послова.

Прво је као појачање на позицији штопера дошао Јери Мина, из Барселоне, да би му недуго затим придружио бразилски крилни нападач Бернард, који је у екипу стигао као слободан играч.

Сада, у редове Евертона прелази још један фудбалер Барселоне, а у питању је Португалац Андре Гомеш. Он ће се енглеском премијерлигашу прикључити у виду позајмнице, пренео је шпански "спорт.ес".

Евертон ће Барси за ову једногодишњу позајмницу морали да издвоје 2,6 милиона евра, а талентовани везиста коначно ће добити прилику какву није имао у шампиону Шпаније.

Гомеш је важио за једног од талентованијих европских играча, а позив екипе са Камп Ноуа је добио после одличних партија у Валенсији. Ипак, никада није успео да оправда поверење које му је указано.

Нову прилику ће добити у Евертону, где ће моћи да покаже свој пуни потенцијал, а у сличној ситуацији је и Бернард, који је наступао за украјински Шахтјор у периоду од 2013-2018. године.

Газде Евертона испуниле су жељу новог менаџера Марка Силве довевши Ришарлисона из Вотфорда за око 50 милиона евра у клуб је стигао и Лукас Дињ из Барселоне за 18 милиона европских новчаница, али неће бити једини који се са "Камп Ноуа" сели на "Гудисон".

Како преноси острвска штампа, колумбијски штопер Јери Мина, који је експлодирао на Светском првенству и дао три гола, налази се на лекарским прегледима у Ливерпулу.

Уколико не буде неких проблема на тестовима, Мина ће обући дрес "карамела" у трансферу вредном 28,5 милиона евра, док ће у пакету са њим стићи и португалски везиста Андре Гомеш - који стиже на позајмицу без права откупа.

Евертон ће тако у свом саставу наредне сезоне имати ТРОЈИЦУ играча Барселоне који су били вишак код Ернестеа Валвердеа, а није немогуће да у последњи час добију и вишак из Челсија.

Курт Зума није у плановима тренера Мауриција Сарија, а како преноси "Л'Екип", француски штопер се договорио с Евертоном око позајмице, па су остале само још формалности и потпис како би у наредних годину дана носио плави дрес, али у Лондону.

Занимљиво је и да је Жозе Мурињо желео да обнови сарадњу са Зумом у Манчестер јунајтеду, али Челси није хтео да прода игра конкуренту у борби за титулу.

Последња вест из Енглеске јесте и да је бразилски нападач Бернард, доскорашњи фудбалер Шахтјора, дефинисао личне услове с Евертоном и да је добио радну дозволу, па ће као слободан играч потписати за "карамеле".

Одлична појачања или не?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар