"Het-trik" Evertona u posljednjem času prelaznog roka!

Fudbalski klub Everton pozajmio je Andrea Gomeša iz Barselona, ali i doveo još dva zvučna pojačanja među svoje redove.  Sprint Evertona za kraj: Igrači Barse i Čelsija! Marko Silva će na raspolaganju imati zaista zanimljivu ekipu.  

Fudbal 09.08.2018 | 19:15
"Het-trik" Evertona u posljednjem času prelaznog roka!
"Karamele" su jedne od najaktivnijih ekipa ovog prelaznog roka, a što se on približavao kraju to im je porasla i egzekucija poslova.

Prvo je kao pojačanje na poziciji štopera došao Jeri Mina, iz Barselone, da bi mu nedugo zatim pridružio brazilski krilni napadač Bernard, koji je u ekipu stigao kao slobodan igrač.

Sada, u redove Evertona prelazi još jedan fudbaler Barselone, a u pitanju je Portugalac Andre Gomeš. On će se engleskom premijerligašu priključiti u vidu pozajmnice, preneo je španski "sport.es".

Everton će Barsi za ovu jednogodišnju pozajmnicu morali da izdvoje 2,6 miliona evra, a talentovani vezista konačno će dobiti priliku kakvu nije imao u šampionu Španije.

Gomeš je važio za jednog od talentovanijih evropskih igrača, a poziv ekipe sa Kamp Noua je dobio posle odličnih partija u Valensiji. Ipak, nikada nije uspeo da opravda poverenje koje mu je ukazano.

Novu priliku će dobiti u Evertonu, gde će moći da pokaže svoj puni potencijal, a u sličnoj situaciji je i Bernard, koji je nastupao za ukrajinski Šahtjor u periodu od 2013-2018. godine.

Gazde Evertona ispunile su želju novog menadžera Marka Silve dovevši Rišarlisona iz Votforda za oko 50 miliona evra u klub je stigao i Lukas Dinj iz Barselone za 18 miliona evropskih novčanica, ali neće biti jedini koji se sa "Kamp Noua" seli na "Gudison".

Kako prenosi ostrvska štampa, kolumbijski štoper Jeri Mina, koji je eksplodirao na Svetskom prvenstvu i dao tri gola, nalazi se na lekarskim pregledima u Liverpulu.

Ukoliko ne bude nekih problema na testovima, Mina će obući dres "karamela" u transferu vrednom 28,5 miliona evra, dok će u paketu sa njim stići i portugalski vezista Andre Gomeš - koji stiže na pozajmicu bez prava otkupa.

Everton će tako u svom sastavu naredne sezone imati TROJICU igrača Barselone koji su bili višak kod Ernestea Valverdea, a nije nemoguće da u poslednji čas dobiju i višak iz Čelsija.

Kurt Zuma nije u planovima trenera Mauricija Sarija, a kako prenosi "L'Ekip", francuski štoper se dogovorio s Evertonom oko pozajmice, pa su ostale samo još formalnosti i potpis kako bi u narednih godinu dana nosio plavi dres, ali u Londonu.

Zanimljivo je i da je Žoze Murinjo želeo da obnovi saradnju sa Zumom u Mančester junajtedu, ali Čelsi nije hteo da proda igra konkurentu u borbi za titulu.

Poslednja vest iz Engleske jeste i da je brazilski napadač Bernard, doskorašnji fudbaler Šahtjora, definisao lične uslove s Evertonom i da je dobio radnu dozvolu, pa će kao slobodan igrač potpisati za "karamele".

Odlična pojačanja ili ne?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar