Званично: Јака Блажич обукао Барсину опрему!

Уговор потписан на годину дана.  Званично: Јака Блажич појачао Барселону.  Словеначки кошаркаш Јака Блажич званично је појачао један од најбољих шпанских клубова Барселону.

Кошарка 11.08.2018 | 09:30
Званично: Јака Блажич обукао Барсину опрему!
Оно што је данима било најављивано, сада је добило и званичну потврду. Јака Блажич нови је кошаркаш Барселоне, објавио је каталонски гигант.

Репрезентативац Словеније потписао је једногодишњи уговор са клубом, који са клупе предводи српски стручњак Светислав Пешић.

Блажич има 28 година, а у Барселону је стигао након успешне сезоне у Андори. Претходно је играо Триглав, Слован, Олимпију, Црвену звезду и Басконију. У Евролиги је забележио чак 116 наступа.

Раније је најављен трансфер Блажича у Барсу, а тај клуб га је и званично представио.

Словеначки кошаркаш је претходну сезону провео такође у Шпанији, играјући за МораБанк Андору, за коју је просечно бележио 13,6 поена и 4,3 скока по утакмици.

Пре Андоре две године је наступао за Барселону, а евролигашко искуство покупио је још у Црвеној звезди и Олимпији из Љубљане.

"Јака ће Барселони донети физички спремног кошаркаша, који игра великим интензитетом и одличан је офанзивно", стоји у званичном саопштењу.

Блажич и "Блауграна" су се договорили о једногодишњој сарадњи.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар