Zvanično: Jaka Blažič obukao Barsinu opremu!

Ugovor potpisan na godinu dana.  Zvanično: Jaka Blažič pojačao Barselonu.  Slovenački košarkaš Jaka Blažič zvanično je pojačao jedan od najboljih španskih klubova Barselonu.

Košarka 11.08.2018 | 09:30
Zvanično: Jaka Blažič obukao Barsinu opremu!
Ono što je danima bilo najavljivano, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Jaka Blažič novi je košarkaš Barselone, objavio je katalonski gigant.

Reprezentativac Slovenije potpisao je jednogodišnji ugovor sa klubom, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Svetislav Pešić.

Blažič ima 28 godina, a u Barselonu je stigao nakon uspešne sezone u Andori. Prethodno je igrao Triglav, Slovan, Olimpiju, Crvenu zvezdu i Baskoniju. U Evroligi je zabeležio čak 116 nastupa.

Ranije je najavljen transfer Blažiča u Barsu, a taj klub ga je i zvanično predstavio.

Slovenački košarkaš je prethodnu sezonu proveo takođe u Španiji, igrajući za MoraBank Andoru, za koju je prosečno beležio 13,6 poena i 4,3 skoka po utakmici.

Pre Andore dve godine je nastupao za Barselonu, a evroligaško iskustvo pokupio je još u Crvenoj zvezdi i Olimpiji iz Ljubljane.

"Jaka će Barseloni doneti fizički spremnog košarkaša, koji igra velikim intenzitetom i odličan je ofanzivno", stoji u zvaničnom saopštenju.

Blažič i "Blaugrana" su se dogovorili o jednogodišnjoj saradnji.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar