ЗВАНИЧНО: Калинић коначно у Атлетику!

Милан на трансферу Хрвата зарадио 15. 000. 000 евра.

Фудбал 09.08.2018 | 18:45
ЗВАНИЧНО: Калинић коначно у Атлетику!
Хрватски нападач Никола Калинић коначно је постао члан мадриског Атлетика чији дрес ће носити у наредне три сезоне. Иако званични нису саопштени финансијски детаљи овог трансфера, његов досадашњи клуб Милан инкасирао је 15.000.000 евра.

Тако је коначно завршена једна од дужих трансфер сапуница у летњем прелазном року, а Калинић је и пре тога био у центру пажње медија у Европи, јер га је селектор Хрватске Златко Далић одстранио из тима током прве фазе Мундијала у Русији где су Коцкасти стигли до финала.

Несуђени финалиста Светског првенства у фудбалу је прешао у трансферу вредном 14,5 милиона евра.

Атлетико је са Хрватом потписао уговор на три године.

"АЦ Милан објављује да је продао фудбалера Николу Калинића Атлетико Мадриду. Клуб жели да захвали играчу на професионализму који је увек показивао носећи дрес Милана. Желимо му све најбоље у наставку каријере", наводи се у саопштењу клуба.

Калинић је у Милану провео само једну сезону, а међу "росонере" је дошао из Фиорентине.

Било како било, Калинић је био велика жеља тренера Јорганџија Дијега Симеонеа. Хрват има 30 година, али се прошле сезоне није баш прославио у дресу Милана – дао је само шест голова на 41 утакмици.

Знатно бољи учинак има је у Дњепру (125 мечева и 49 голова), односно Фјорентини (84 меча и 33 поготка). Каријеру је почео у сплитском Хајдуку, а играо је још и за енглески Блекбурн.

У овом прелазном року Мадриђани су већ довели Тому Лемара, Родрија, Сантијага Аријаса, Џонија Кастра, Антонија Адана и Желсона Мартинса.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар