Куртоа: Данас се испуњава сан!

Реал Мадрид је званично потписао уговор са белгијским голманом Тибом Куртоом на шест година.  Куртоа је стигао, извинио се и пољубио грб Реала! Белгијанац се вратио у Мадрид и говорио и о увредљивој песми коју је пре неколико година певао на рачун свог новог клуба.

Фудбал 09.08.2018 | 21:40
Куртоа: Данас се испуњава сан!
Тиме је Куртоа прекинуо седмогодишњу везаност за Челси и прешао у редове троструког узастопног освајача Лиге шампиона.

Белгијанац, који је са репрезентацијом био трећи на свету у Русији представљен је у четвртак поподне.

"Данас испуњавам сан, ово је најбољи клуб на свету", поручио је кратко Куртоа.

Он је пре Реала и Челсија играо за Генк, а био је на позајмици у Атлетико Мадриду, где је стекао афирмацију до 2014. године.

Кејлор Навас који је до сада био први избор на голу Реала остаје у клубу упркос доласку конкуренције.

У супротном смеру из Реала у Челси иде везиста Матео Ковачић, док ће "Плавцима" припасти и око 35 милиона евра.

Месецима је одбијао да продужи уговор са Челсијем, тражио начин да оде и успео је.

Тибо Куртоа (26) стигао је у четвртак у Мадрид и на стадиону "Сантјаго Бернабеу" обукао дрес Реал Мадрида, који је дуго чекао.

Белгијанац је стао на центар терена и пољубио грб свог новог клуба, што је разљутило навијаче Атлетика, с обзиром на то да је пред њиховим голом стајао од 2011. до 2014. године.

Сигурно им се неће свидети ни изјава коју је дао на промоцији.

"Док сте клинац, увек имате један клуб који истичете изнад осталих. Када сам ја у питању, дивио сам се Икеру Касиљасу, који је био веома млад, али је преузео огроман изазов. Имао сам Икеров дрес и када сам имао 10 година ишао сам да гледам утакмицу Андерлехт - Реал Мадрид. Кад сам видео Икера био сам изненађен чињеницом да 18-годишњак који брани у Реалу може да покаже такву менталну снагу", рекао је Куртоа.

Чувар мреже рођен 1992. године могао би да дебитује управо против Атлетика, у УЕФА Суперкупу Европе (среда, 15. август у Талину).

"Тренер ће одлучити да ли ћу играти на Суперкупу. Није остало много времена до тада, али ако буде требало да играм - бићу спреман. Осећам се сјајно, па ћемо сачекати и видети. Биће то дивна утакмица и имам највеће поштовање за Атлетико. Имао сам тамо диван период и одушевљен сам што сада почињем епизоду у Реалу. Од данас је ово мој клуб и мој дом".

На друштвеним мрежама многи деле видео снимак на којем се види како Куртоа пева увредљиву песму о Реалу док је славио са Атлетиком. Пред новинарима је говорио и о томе.

"Понео ме је моменат док сам славио са Атлетиком и желео бих да се извиним за то. Била је то младалачка непажња. Даћу све од себе за Реалов грб".

Досадашњи први голман Реала, Кејлор Навас, рекао је на дан Куртоиног представљања да "жели да оде колико и да умре", чиме је јасно ставио до знања свима да је спреман да се бори за место пред стативама.

Он и Куртоа су се већ срели.

"Кад сам стигао у Челси дошао сам у клуб да заменим Чеха и ипак имам добар однос са њим и данас. Ми, голмани, смо одвојена група у екипи и учинићу све што могу да се добро слажемо. Овде сам да се такмичим и да помогнем да Реал победи у што више утакмица, као и да освоји што више титула".

"Са Кејлором сам се срео и кратко смо разговарали. Из онога што сам чуо од других закључио сам да је он заиста сјајан момак и из професионалног угла сматрам да је он фантастичан голман. Долазим овде са максималним поштовањем према њему, као и са жељом да се надмећем на највишем нивоу", рекао је голман освајача бронзе на недавном Мундијалу.

Имао је поруку и за Челси, са којим је освојио титулу и у којем је оставио дубок траг. Објаснио је и да се придружио деци, која су све време живела у Мадриду код његове бивше супруге.

"Хтео бих да захвалим навијачима за последње четири године и за то како су ме подржавали у Челсију. Добио сам нову шансу у каријери и искористићу је најбоље што могу. Имам двоје деце овде и то је био значајан фактор у доношењу ове одлуке".

Да ли постоји шанса да му се придружи и досадашњи саиграч, Еден Азар? О томе није хтео да говори...

"Еден је сјајан играч. Волео бих да играм са њим и видећемо шта ће се догодити у будужности. Ако заврши овде једног дана, то би било сјајно", порука је насмејаног Куртое, који је остварио велики сан и постао члан највећег клуба у Европи.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар