Kurtoa: Danas se ispunjava san!

Real Madrid je zvanično potpisao ugovor sa belgijskim golmanom Tibom Kurtoom na šest godina.  Kurtoa je stigao, izvinio se i poljubio grb Reala! Belgijanac se vratio u Madrid i govorio i o uvredljivoj pesmi koju je pre nekoliko godina pevao na račun svog novog kluba.

Fudbal 09.08.2018 | 21:40
Kurtoa: Danas se ispunjava san!
Time je Kurtoa prekinuo sedmogodišnju vezanost za Čelsi i prešao u redove trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona.

Belgijanac, koji je sa reprezentacijom bio treći na svetu u Rusiji predstavljen je u četvrtak popodne.

"Danas ispunjavam san, ovo je najbolji klub na svetu", poručio je kratko Kurtoa.

On je pre Reala i Čelsija igrao za Genk, a bio je na pozajmici u Atletiko Madridu, gde je stekao afirmaciju do 2014. godine.

Kejlor Navas koji je do sada bio prvi izbor na golu Reala ostaje u klubu uprkos dolasku konkurencije.

U suprotnom smeru iz Reala u Čelsi ide vezista Mateo Kovačić, dok će "Plavcima" pripasti i oko 35 miliona evra.

Mesecima je odbijao da produži ugovor sa Čelsijem, tražio način da ode i uspeo je.

Tibo Kurtoa (26) stigao je u četvrtak u Madrid i na stadionu "Santjago Bernabeu" obukao dres Real Madrida, koji je dugo čekao.

Belgijanac je stao na centar terena i poljubio grb svog novog kluba, što je razljutilo navijače Atletika, s obzirom na to da je pred njihovim golom stajao od 2011. do 2014. godine.

Sigurno im se neće svideti ni izjava koju je dao na promociji.

"Dok ste klinac, uvek imate jedan klub koji ističete iznad ostalih. Kada sam ja u pitanju, divio sam se Ikeru Kasiljasu, koji je bio veoma mlad, ali je preuzeo ogroman izazov. Imao sam Ikerov dres i kada sam imao 10 godina išao sam da gledam utakmicu Anderleht - Real Madrid. Kad sam video Ikera bio sam iznenađen činjenicom da 18-godišnjak koji brani u Realu može da pokaže takvu mentalnu snagu", rekao je Kurtoa.

Čuvar mreže rođen 1992. godine mogao bi da debituje upravo protiv Atletika, u UEFA Superkupu Evrope (sreda, 15. avgust u Talinu).

"Trener će odlučiti da li ću igrati na Superkupu. Nije ostalo mnogo vremena do tada, ali ako bude trebalo da igram - biću spreman. Osećam se sjajno, pa ćemo sačekati i videti. Biće to divna utakmica i imam najveće poštovanje za Atletiko. Imao sam tamo divan period i oduševljen sam što sada počinjem epizodu u Realu. Od danas je ovo moj klub i moj dom".

Na društvenim mrežama mnogi dele video snimak na kojem se vidi kako Kurtoa peva uvredljivu pesmu o Realu dok je slavio sa Atletikom. Pred novinarima je govorio i o tome.

"Poneo me je momenat dok sam slavio sa Atletikom i želeo bih da se izvinim za to. Bila je to mladalačka nepažnja. Daću sve od sebe za Realov grb".

Dosadašnji prvi golman Reala, Kejlor Navas, rekao je na dan Kurtoinog predstavljanja da "želi da ode koliko i da umre", čime je jasno stavio do znanja svima da je spreman da se bori za mesto pred stativama.

On i Kurtoa su se već sreli.

"Kad sam stigao u Čelsi došao sam u klub da zamenim Čeha i ipak imam dobar odnos sa njim i danas. Mi, golmani, smo odvojena grupa u ekipi i učiniću sve što mogu da se dobro slažemo. Ovde sam da se takmičim i da pomognem da Real pobedi u što više utakmica, kao i da osvoji što više titula".

"Sa Kejlorom sam se sreo i kratko smo razgovarali. Iz onoga što sam čuo od drugih zaključio sam da je on zaista sjajan momak i iz profesionalnog ugla smatram da je on fantastičan golman. Dolazim ovde sa maksimalnim poštovanjem prema njemu, kao i sa željom da se nadmećem na najvišem nivou", rekao je golman osvajača bronze na nedavnom Mundijalu.

Imao je poruku i za Čelsi, sa kojim je osvojio titulu i u kojem je ostavio dubok trag. Objasnio je i da se pridružio deci, koja su sve vreme živela u Madridu kod njegove bivše supruge.

"Hteo bih da zahvalim navijačima za poslednje četiri godine i za to kako su me podržavali u Čelsiju. Dobio sam novu šansu u karijeri i iskoristiću je najbolje što mogu. Imam dvoje dece ovde i to je bio značajan faktor u donošenju ove odluke".

Da li postoji šansa da mu se pridruži i dosadašnji saigrač, Eden Azar? O tome nije hteo da govori...

"Eden je sjajan igrač. Voleo bih da igram sa njim i videćemo šta će se dogoditi u budužnosti. Ako završi ovde jednog dana, to bi bilo sjajno", poruka je nasmejanog Kurtoe, koji je ostvario veliki san i postao član najvećeg kluba u Evropi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar