Раскол и очајнички потези на Олд Трафорду!

Атлетико и Годин одбили понуду Јунајтеда! Атлетико Мадрид и Дијего Годин одбили су да преговарају око прелаза искусног штопера у Манчестер јунајтед, преносе медији у Енглеској.  Годин одбио плату од 9. 000. 000, Мегвајер је Вудвордов, не Мурињов избор.  Катастрофални односи тренера и извршног директора могли би скупо да коштају клуб у предстојећој сезони.

Фудбал 09.08.2018 | 17:45
Раскол и очајнички потези на Олд Трафорду!
Менаџер "Црвених ђавола" Жозе Мурињо изјавио је да не верује у појачања до краја рока, међутим "СКY" је пре неколико сати открио да је клуб са Олд Трафорда почео преговоре са Атлетико Мадридом.

Ипак, две стране нису зашле у неке "дубоке" разговоре, пошто је Атлетико одмах на почетку ставио до знања да од овог после нема ништа.

Годин, који има 32 године, у дресу "Јорганџија" је од 2010. и сезонама уназад један је од најбољих штопера света.

Јунајтеда већ годинама има проблема у задној линији, међутим тај проблем изгледа неће решити ни овог лета.

Џери Мина је наводно на прегледима у Барселони и само се чека да се каталонски договори са Евертоном око трансфера. Лестер упорно одбија да пусти Харија Мегвајера. А Жозе Мурињо се већ помирио са прелазним роком у којем је углавном  гледао Ливерпул како троши. Извршни директор Манчестер јунајтеда Ед Вудворд овог му пута није дао да се размаше, па се само Фред може сматрати капиталним појачањем, а ни он баш није у ТОП класи.

И оно што је највећи проблем: нико од штопера, а баш ту је Мурињо најтањи, иако је баш он инсистирао на довођењу Виктора Линделефа и Ерика Бајија, који су заједно плаћени 72.000.000 евра. Сада би ипак неког ко је већ проверен, ко је доказан… Сада би – Дијега Година!

Вест је донео Скај, али није прошло ни сат времена и већ смо добили одговор из Мадрид: сам Годин је одбио Јунајтед и плату од 9.000.000 евра годишње! Потрајала је цела прича таман толико да се Јунајтедови навијачи понадају, посебно имајући у виду смешно јефтину цену од тричавих 20.000.000 евра колико износи клаузула у Годиновом уговору. Међутим, Уругвајац је још пре неколико сезона одбио и Манчестер Сити јер је заљубљен у Атлетико, као што је и Мадрид заљубљен у Година. Ове сезоне се притом финале Лиге шампиона игра баш на Ванда Метрополитано стадиону и није тајна да управа Јорганџија жели да га нападне још једном. Зато су се и отворили за Тому Лемару, Желсона Мартинса, Сантјага Аријаса и Родрија, зато су продужили уговоре са Лукасом Ернандезом, Антоаном Гризманом, Хозе Маријом Хименезом, ускор ће и са Јаном Облаком. Надају се да би могли да нападну и Примеру, сад кад је Реал остао безКристијана Роналда.

Али права тема је овде Јунајтед, јер је и овај последњи случај само показује колико је раскол у канцеларијама на Олд Трафорду. Мурињо и Вудворд имају потпуно другачије ставове о малтене сваком  питању. Мурињо воли доказане мегазвезде, Вудворд као и сваки други бизнисмен највише воли да купи јефтиније, да од тога направи вредност. Њихов однос је зато тема у острвским медијима, па Дејли Мејл пише о вербалном сукобу двојице веома битних људи у клубу у тунелу током пријатељске утакмице Јунајтеда и мадридског Реала. Тада су се, то је тек посебно занимљивол, сусрели први пут после 17 дана?! А ипак су кључи дани прелазног рока у питању. Џејсон Барт из Телеграфа открива и да је Мегвајер идеја Вудворда, а не Муриња и да у томе лежи највећи проблем: њих двојица не могу да се договоре ни око тога ко ће први у тоалет, а не ко ће да доведе играча.

Само што за разлику од Вудворда, Мурињо има озбиљан углед код играча, јер је ипак човек из фудбала. Али џаба му то, кад га сви редом одбијају. Једино што се упристоје толико да се Жозеу лично јаве и саопште му лоше вести. Као што је недавно урадио Бајернов Џером Боатенг.

Некад се чини да Вудворд минира Мурињове трансфере, па сада опет може да се прича само о Харију Мегвајеру. А он није Мурињов избор. Само што ће га њему сви приписати. И баш у Муриња ће да упиру прст ако се Хари испостави као промашај. А изгледа да и од тога нема ништа.

“Да, Мегвајер иде у Јунајтед, али само на два сата када будемо тамо гостовали у петак”, рекао је тренер Лестера Клод Пуел пре но што је наставио у озбиљнијм тону.

“Не можемо да мењамо тим дан пре почетка сезоне” .

Не слути на добру годину за Муриња.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар