Данијел Нестор у пензији након 29 година профи тениса!

Рођени Београђанин, један од најбољих дубл играча свих времена, једно време успешан партнер Ненада Зимоњића, завршио каријеру.

Тенис 14.08.2018 | 09:30
Данијел Нестор у пензији након 29 година профи тениса!
Данијел Нестор, који се пре 45 година родио у Београду као Данијел Несторовић, један од најбољих дубл играча свих времена, окачио је рекет о клин.

Леворуки Канађанин је тако прекинуо више него успешну каријеру, дугачку чак 29 сезона у којој је освојио чак осам гренд слем титула у мушком пару и још четири у миксу. Свеукупно, леворуки ас је освојио 91 АТП титулу у мушком дублу са 11 различитих партнера, као и златну медаљу на Олимпијским играма 2000.

Нестор је једно време заједно са Ненадом Зимоњићем представљао једину праву опозицију чувеној америчкој браћи Брајан. За време њихове сарадње, од 2007. до 2011. (са прекидима) освојили су три гренд слме титуле, два завршна мастерса као и прво место на светској лествици. Пре нашег садашњег Дејвис куп селектора, Нестор је веома успешно сарађивао са Марком Ноулсом, а био је у дублу и са Максом Мирњијем, Радеком Штепанеком... Берићетну сарадању у миксу имао је са Еленом Лиховцевом, Катарином Среботник и Кристином Младеновић.

Извор: моззартспорт

Фото: МНпресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

14.08.2018 08:20

Овај човјек ће бити уписан златним словима у историју тениса. Срећно у "пензији" брате.

ОДГОВОРИТЕ