Danijel Nestor u penziji nakon 29 godina profi tenisa!

Rođeni Beograđanin, jedan od najboljih dubl igrača svih vremena, jedno vreme uspešan partner Nenada Zimonjića, završio karijeru.

Tenis 14.08.2018 | 09:30
Danijel Nestor u penziji nakon 29 godina profi tenisa!
Danijel Nestor, koji se pre 45 godina rodio u Beogradu kao Danijel Nestorović, jedan od najboljih dubl igrača svih vremena, okačio je reket o klin.

Levoruki Kanađanin je tako prekinuo više nego uspešnu karijeru, dugačku čak 29 sezona u kojoj je osvojio čak osam grend slem titula u muškom paru i još četiri u miksu. Sveukupno, levoruki as je osvojio 91 ATP titulu u muškom dublu sa 11 različitih partnera, kao i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000.

Nestor je jedno vreme zajedno sa Nenadom Zimonjićem predstavljao jedinu pravu opoziciju čuvenoj američkoj braći Brajan. Za vreme njihove saradnje, od 2007. do 2011. (sa prekidima) osvojili su tri grend slme titule, dva završna mastersa kao i prvo mesto na svetskoj lestvici. Pre našeg sadašnjeg Dejvis kup selektora, Nestor je veoma uspešno sarađivao sa Markom Noulsom, a bio je u dublu i sa Maksom Mirnjijem, Radekom Štepanekom... Berićetnu saradanju u miksu imao je sa Elenom Lihovcevom, Katarinom Srebotnik i Kristinom Mladenović.

Izvor: mozzartsport

Foto: MNpress

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

14.08.2018 08:20

Ovaj čovjek će biti upisan zlatnim slovima u istoriju tenisa. Srećno u "penziji" brate.

ODGOVORITE