Шта ради овај Јокан?!

Фуламова машинерија јача за бившег бека Барсе! Славиша Јокановић, менаџер Фулама, у току дана требало би да добије четири нова појачања, чиме ће пребацити цифру од 100 милиона евра.  Ангиса у Лондону, Јокан данас пребацује 100. 000. 000! Осмо појачање стиже на Крејвен котиџ. . .  Јокан не стаје, потрошио више од Пепа и Муриња! Богати газда није жалио новац у овом прелазном року након што је умало изгубио Славишу Јокановића када није желео да улаже у клуб у Чемпионшипу. . .

Фудбал 09.08.2018 | 17:30
Шта ради овај Јокан?!
Славиша Јокановић и његов Фулам до последњег дана прелазног рока реализовали су седам поприлично звучних појачања, али то не значи да у последњим сатима навијачи клуба са Крејвен котиџа неће имати разлога на буду "на иглама". Јер Фулам још није завршио прелазни рок.

Од синоћ је познато да је већ договорен долазак Серхија Рика, голмана Севиље, на позајмицу до краја сезоне. Такође, понуда за Мета Таргета отишла је на адресу Саутемптона, а уколико се Свеци не сложе да дају свог левог бека за 14.000.000 евра, Фулам би требало да се окрене Хаитаму Алесамију из Палерма. Али то није све. Јокановић у плану има још једног снажног везисту. И то не само да га има у плану, већ су многи кораци предузети да се тај посао заврши до 18.00 када се затвара пијаца у Енглеској.

Ради се о средњем играчу Олимпика из Марсеља Андре Замбу Ангиси (22) који је експлодирао прошле сезоне. Како тврди Дејли мејл Камерунац је касно синоћ слетео у Лондон, пошто су два клуба у начелу постигла споразум о трансферу. Исти извор наводи да ће Фулам на рачун француског клуба и некадашњег шампиона Европе уплатити обештећење од око 28.000.000 евра, што ће Ангису учинити другим најскупљим играчем у историји клуба. Подсетимо, рекордер је Жан Мишел Серији који је такође овог лета стигао из Нице за 30.000.000.

Како је Ангиса већ у Лондону јасно је да је само преостало да договори личне услове. А опет, ако је већ потегао преко Ламанша тешко да договор у начелу већ не постоји.

Фулам је за сада довео већ поменутог Серија, Алфија Мосона, голмана Фабрија, Максима Ле Маршана, Андреа Ширлеа, Калума Чејмберса и откупио нашег Александра Митровића од Њукасла. Уколико би посао са Марсељом био озваничен, Јокан би пребацио цифру од 100.000.000 уложених у прављење тима за Премијер лигу...  

Како преносе медији на Острву клуб са "Крејвен Котиџа" убедио је фудбалера Бристол Ситија Џоа Брајана да уместо Астон Виле, уговор потпише са Фуламом.

Брајан је био већ виђен на "Вила парку", међутим Јокановић је успео да га "украде" и овај трансфер износиће око шест милиона долара, преноси "СКY Спорт".

Исти медиј наводи да је Фулам веома близу да доведе некадашњег десног бека Барселоне Мартина Монтоје. Још нису познати детаљи уговора, али све је извесније да ће играч Валенсије стићи у Лондон, а Јокановић на корак до двоцифреног броја појачања.

24-годишњи Енглез покрива позицију левог бека и целу каријеру је провео у Бристолу, док је Монтоја прошао кроз Ла Масију и покрива супротну страну терена.

Поред Монтоје и Брајана, медији у Енглеској пренели су информацију да је Фулам веома близу довођења Андреа Замбо Ангисаа, везног фудбалера Марсеја, као и голмана Севиље Серхија Рика (позајмица).

Према писању "Даилy маил" Камерунац је већ стигао у Лондон да обави прегледе, а ради се о трансферу вредном 28.000.000 евра. Уколико до њега дође, Ангиса ће постати други најскупљи играч у историји клуба.

Први је Жан Мишел Сери, који је овог лета из Нице прешао у Фулам за 30 милиона евра.

Ангиса има само 22 године, дете је Марсеја и претходне две сезоне константно је био у стартној постави француског клуба. Уколико доведе Брајана, Ангисаа, Монтоју и Рика, Фулам ће пребацити цифру од 100 милиона евра овог лета.

У клуб су до сад дошли Сери, Александар Митровић, Алфи Мосон, Максим ле Маршан, Андре Ширле (позајмица), Калум Чејмберс (позајмица) и Фабри.

Славиша Јокановић био је близу одлуке да напусти Фулам у лето 2016. када није добијао појачања која је желео и био у сукобу са Крејгом Клајном, замеником спортског директора иначе најбољим пријатељем сина власника клуба, али од његовог одласка - све иде набоље за њих.

Српски менаџер је увео Фулам у Премијер лигу и потом богатом власнику Шахиду Кану затражио појачања - а, овај је увидевши да тим има потенцијала - "одрешио кесу".

Јокановић је у овом прелазном року довео на позајмицу Калума Чемберса (Арсенал) и Андреа Ширлеа (Дортмунд), док је клуб уложио још 70 милиона фунти на доласке Серија (Ница), Митровића (Њукасл), Мосона (Свонси), Фабрија (Бешикташ) и Ле Маршана (Ница), али ту није крај...

Фулам ће озваничити сарадњу са Замбом, везистом Марсеја, кога ће платити 30 милиона евра, док на позајмицу стижу и Серхио Рико (Севиља) и Мартин Монтоја (Валенсија)!

То значи да ће клуб током овог летњег прелазног рока уложити више од 100 милиона евра, што је више него што су за своја појачања издвојила два најбоља тима Премијер лиге из прошле сезоне - Манчестер сити и Манчестер јунајтед.

И док је Пеп Гвардиола задовољан с "тричавих" 70 милиона евра датих за Махреза, Жозе Мурињо је бесан на своје послодавце који су му довели тек тројицу играча - Гранта, Фреда и Далота.

Славиша Јокановић вероватно узбуђено чека почетак сезоне у коју улази с озбиљним очекивањима након оволико уложеног новца, а видећемо како ће се новајлије снаћи у његовом атрактивном систему за који је добио много похвала.

Подсетимо, Фулам је "до јуче" био друголигаш...

Поређења ради, Уеска, Рајо Ваљекано и Реал Ваљадолид, нови чланови Примере, су заједно на трансфере потрошили нешто мање од 11 милиона евра. 

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар