Šta radi ovaj Jokan?!

Fulamova mašinerija jača za bivšeg beka Barse! Slaviša Jokanović, menadžer Fulama, u toku dana trebalo bi da dobije četiri nova pojačanja, čime će prebaciti cifru od 100 miliona evra.  Angisa u Londonu, Jokan danas prebacuje 100. 000. 000! Osmo pojačanje stiže na Krejven kotidž. . .  Jokan ne staje, potrošio više od Pepa i Murinja! Bogati gazda nije žalio novac u ovom prelaznom roku nakon što je umalo izgubio Slavišu Jokanovića kada nije želeo da ulaže u klub u Čempionšipu. . .

Fudbal 09.08.2018 | 17:30
Šta radi ovaj Jokan?!
Slaviša Jokanović i njegov Fulam do poslednjeg dana prelaznog roka realizovali su sedam poprilično zvučnih pojačanja, ali to ne znači da u poslednjim satima navijači kluba sa Krejven kotidža neće imati razloga na budu "na iglama". Jer Fulam još nije završio prelazni rok.

Od sinoć je poznato da je već dogovoren dolazak Serhija Rika, golmana Sevilje, na pozajmicu do kraja sezone. Takođe, ponuda za Meta Targeta otišla je na adresu Sautemptona, a ukoliko se Sveci ne slože da daju svog levog beka za 14.000.000 evra, Fulam bi trebalo da se okrene Haitamu Alesamiju iz Palerma. Ali to nije sve. Jokanović u planu ima još jednog snažnog vezistu. I to ne samo da ga ima u planu, već su mnogi koraci preduzeti da se taj posao završi do 18.00 kada se zatvara pijaca u Engleskoj.

Radi se o srednjem igraču Olimpika iz Marselja Andre Zambu Angisi (22) koji je eksplodirao prošle sezone. Kako tvrdi Dejli mejl Kamerunac je kasno sinoć sleteo u London, pošto su dva kluba u načelu postigla sporazum o transferu. Isti izvor navodi da će Fulam na račun francuskog kluba i nekadašnjeg šampiona Evrope uplatiti obeštećenje od oko 28.000.000 evra, što će Angisu učiniti drugim najskupljim igračem u istoriji kluba. Podsetimo, rekorder je Žan Mišel Seriji koji je takođe ovog leta stigao iz Nice za 30.000.000.

Kako je Angisa već u Londonu jasno je da je samo preostalo da dogovori lične uslove. A opet, ako je već potegao preko Lamanša teško da dogovor u načelu već ne postoji.

Fulam je za sada doveo već pomenutog Serija, Alfija Mosona, golmana Fabrija, Maksima Le Maršana, Andrea Širlea, Kaluma Čejmbersa i otkupio našeg Aleksandra Mitrovića od Njukasla. Ukoliko bi posao sa Marseljom bio ozvaničen, Jokan bi prebacio cifru od 100.000.000 uloženih u pravljenje tima za Premijer ligu...  

Kako prenose mediji na Ostrvu klub sa "Krejven Kotidža" ubedio je fudbalera Bristol Sitija Džoa Brajana da umesto Aston Vile, ugovor potpiše sa Fulamom.

Brajan je bio već viđen na "Vila parku", međutim Jokanović je uspeo da ga "ukrade" i ovaj transfer iznosiće oko šest miliona dolara, prenosi "SKY Sport".

Isti medij navodi da je Fulam veoma blizu da dovede nekadašnjeg desnog beka Barselone Martina Montoje. Još nisu poznati detalji ugovora, ali sve je izvesnije da će igrač Valensije stići u London, a Jokanović na korak do dvocifrenog broja pojačanja.

24-godišnji Englez pokriva poziciju levog beka i celu karijeru je proveo u Bristolu, dok je Montoja prošao kroz La Masiju i pokriva suprotnu stranu terena.

Pored Montoje i Brajana, mediji u Engleskoj preneli su informaciju da je Fulam veoma blizu dovođenja Andrea Zambo Angisaa, veznog fudbalera Marseja, kao i golmana Sevilje Serhija Rika (pozajmica).

Prema pisanju "Daily mail" Kamerunac je već stigao u London da obavi preglede, a radi se o transferu vrednom 28.000.000 evra. Ukoliko do njega dođe, Angisa će postati drugi najskuplji igrač u istoriji kluba.

Prvi je Žan Mišel Seri, koji je ovog leta iz Nice prešao u Fulam za 30 miliona evra.

Angisa ima samo 22 godine, dete je Marseja i prethodne dve sezone konstantno je bio u startnoj postavi francuskog kluba. Ukoliko dovede Brajana, Angisaa, Montoju i Rika, Fulam će prebaciti cifru od 100 miliona evra ovog leta.

U klub su do sad došli Seri, Aleksandar Mitrović, Alfi Moson, Maksim le Maršan, Andre Širle (pozajmica), Kalum Čejmbers (pozajmica) i Fabri.

Slaviša Jokanović bio je blizu odluke da napusti Fulam u leto 2016. kada nije dobijao pojačanja koja je želeo i bio u sukobu sa Krejgom Klajnom, zamenikom sportskog direktora inače najboljim prijateljem sina vlasnika kluba, ali od njegovog odlaska - sve ide nabolje za njih.

Srpski menadžer je uveo Fulam u Premijer ligu i potom bogatom vlasniku Šahidu Kanu zatražio pojačanja - a, ovaj je uvidevši da tim ima potencijala - "odrešio kesu".

Jokanović je u ovom prelaznom roku doveo na pozajmicu Kaluma Čembersa (Arsenal) i Andrea Širlea (Dortmund), dok je klub uložio još 70 miliona funti na dolaske Serija (Nica), Mitrovića (Njukasl), Mosona (Svonsi), Fabrija (Bešiktaš) i Le Maršana (Nica), ali tu nije kraj...

Fulam će ozvaničiti saradnju sa Zambom, vezistom Marseja, koga će platiti 30 miliona evra, dok na pozajmicu stižu i Serhio Riko (Sevilja) i Martin Montoja (Valensija)!

To znači da će klub tokom ovog letnjeg prelaznog roka uložiti više od 100 miliona evra, što je više nego što su za svoja pojačanja izdvojila dva najbolja tima Premijer lige iz prošle sezone - Mančester siti i Mančester junajted.

I dok je Pep Gvardiola zadovoljan s "tričavih" 70 miliona evra datih za Mahreza, Žoze Murinjo je besan na svoje poslodavce koji su mu doveli tek trojicu igrača - Granta, Freda i Dalota.

Slaviša Jokanović verovatno uzbuđeno čeka početak sezone u koju ulazi s ozbiljnim očekivanjima nakon ovoliko uloženog novca, a videćemo kako će se novajlije snaći u njegovom atraktivnom sistemu za koji je dobio mnogo pohvala.

Podsetimo, Fulam je "do juče" bio drugoligaš...

Poređenja radi, Ueska, Rajo Valjekano i Real Valjadolid, novi članovi Primere, su zajedno na transfere potrošili nešto manje od 11 miliona evra. 

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar