Гуга: Није немогуће да Новак стигне Роџера!

Легендарни Густаво Куертен изјавио је да Новак Ђоковић још није изгубио трку са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом када су Гренд слемови у питању.  Гуга Кертен тврди: Новак може да престигне Федерера и Надала! Легендарни бразлиски тенисер верује да наш ас може да одигра још шест врхунских сезона и освоји још прегршт гренд слемова.

Тенис 10.08.2018 | 19:30
Гуга: Није немогуће да Новак стигне Роџера!
Куертен је после Ђоковићевог освајања Вимблдона рекао да Новак може да стигне двојицу највећих ривала по броју пехара на највећим турнирима.

"Мислим да се Ђоковић враћа у најбољу форму", рекао је Куертен.

Популарни Гуга је истакао да није немогуће да баш српски играч буде најтрофејнији на крају каријере.

"Са 13 освојених Гренд слемова већ се приближио Надалу и може још да напредује. Верујем да може да игра веома добро још шест година. Може да стигне и Роџерових 20 трофеја".

Он је навео да старији играчи и даље немају праву конкуренцију на АТП туру.

"Докле год буду играли овако - побеђиваће", закључио је Бразилац.

Већ помало напорна прича о потцењености Новака Ђоковића у односу на своја два највећа ривала,Роџера Федерера и Рафела Надала вуче се већ годинама по медијима, па је тако скоро сваки иоле познати тенисер или тениски стручњак дао свој суд о томе.

Последњи у низу је и Густаво Гуга Кертен који је знан по томе што увек говори позитивно и увек из срца. Легендарни Бразилац, вишеструки шампион Ролан Гароса, гренд слема чији је сада амбасадор, сматра да наш ас може да стигне и престигне Швајцарца и Шпанца по броју освојених гренд слемова.

"Мислим да се Ђоковић враћа у своју њабољу форму и ако настави тако да игра... Са 13 гренд слем титула ускоро може да се приближи Надалу, а онда није далеко ни Федерер. Очекујем да њих тројица наставе да освајају највеће титуле и наредних сезона, а верујем да Новак може да настави да игра врхунски још сигурно шест година", јасан је Бразилац.

Кертенова процена има упориште у реалности, али само уколико Федекс и Рафа не буду више освајали четири најважнија турнира у наредном периоду, а Новак поново успостави доминацију какву је имао. У суштини све је могуће, али овакав сценарио је ипак сувише оптимистичан.

Федерер, коме је 36 година до сада је освојио 20, Рафаел Надал 17, а Новак Ђоковић 13 грен слем титула у синглу.

ФОТО: Ацтион Имагес

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар