Guga: Nije nemoguće da Novak stigne Rodžera!

Legendarni Gustavo Kuerten izjavio je da Novak Đoković još nije izgubio trku sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom kada su Grend slemovi u pitanju.  Guga Kerten tvrdi: Novak može da prestigne Federera i Nadala! Legendarni brazliski teniser veruje da naš as može da odigra još šest vrhunskih sezona i osvoji još pregršt grend slemova.

Tenis 10.08.2018 | 19:30
Guga: Nije nemoguće da Novak stigne Rodžera!
Kuerten je posle Đokovićevog osvajanja Vimbldona rekao da Novak može da stigne dvojicu najvećih rivala po broju pehara na najvećim turnirima.

"Mislim da se Đoković vraća u najbolju formu", rekao je Kuerten.

Popularni Guga je istakao da nije nemoguće da baš srpski igrač bude najtrofejniji na kraju karijere.

"Sa 13 osvojenih Grend slemova već se približio Nadalu i može još da napreduje. Verujem da može da igra veoma dobro još šest godina. Može da stigne i Rodžerovih 20 trofeja".

On je naveo da stariji igrači i dalje nemaju pravu konkurenciju na ATP turu.

"Dokle god budu igrali ovako - pobeđivaće", zaključio je Brazilac.

Već pomalo naporna priča o potcenjenosti Novaka Đokovića u odnosu na svoja dva najveća rivala,Rodžera Federera i Rafela Nadala vuče se već godinama po medijima, pa je tako skoro svaki iole poznati teniser ili teniski stručnjak dao svoj sud o tome.

Poslednji u nizu je i Gustavo Guga Kerten koji je znan po tome što uvek govori pozitivno i uvek iz srca. Legendarni Brazilac, višestruki šampion Rolan Garosa, grend slema čiji je sada ambasador, smatra da naš as može da stigne i prestigne Švajcarca i Španca po broju osvojenih grend slemova.

"Mislim da se Đoković vraća u svoju njabolju formu i ako nastavi tako da igra... Sa 13 grend slem titula uskoro može da se približi Nadalu, a onda nije daleko ni Federer. Očekujem da njih trojica nastave da osvajaju najveće titule i narednih sezona, a verujem da Novak može da nastavi da igra vrhunski još sigurno šest godina", jasan je Brazilac.

Kertenova procena ima uporište u realnosti, ali samo ukoliko Fedeks i Rafa ne budu više osvajali četiri najvažnija turnira u narednom periodu, a Novak ponovo uspostavi dominaciju kakvu je imao. U suštini sve je moguće, ali ovakav scenario je ipak suviše optimističan.

Federer, kome je 36 godina do sada je osvojio 20, Rafael Nadal 17, a Novak Đoković 13 gren slem titula u singlu.

FOTO: Action Images

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar