Дени Роуз прелази у Шалке!

Сигурно најшокантнији трансфер овог лета. . .

Фудбал 10.08.2018 | 13:00
Дени Роуз прелази у Шалке!
Енглески репрезентативац Дени Роуз могао би да настави каријеру у Бундеслиги и то у редовима Шалкеа. Шокантан летњи трансфер најављује добро обавештени Скај Спорт који је објавио вечерас да је вицешампион Немачке понудио левом беку Певаца једногодишњу позајмицу и могућност играња у Лиги шампиона.

Није тајна да су на Вајт Харт Лејну вољни да саслушају све могуће понуде за Роуза, који је већ неко време незадовољан статусом у клубу где је испред њега Велшанин Бен Дејвис у предности када је реч о статусу у првом тиму. Роуз је један од тројице играча које би Данијел Леви волео да прода овог лета, узТобија Алдервејрелда и Мусу Дембелеа, а контакти са немачким клубом помажу им доста у тој намери.

Роуз је чак недавно критиковао и начин на који су неки фудбалери Тотенхема добили нове уговоре и повећање плате пре њега, за шта се касније извинио, али је и тај детаљ допринео да лондонски клуб пожели да га се што пре отараси.

Што се тиче опције из Немачке, Дени Роуз би добио велики простор да игра и одмах буде стандарадан у тиму Шалкеа. Млади стучњак Доменико Тедеско тражи новог левог бека за формацију 3-5-2, пошто је стандардни Бастијан Оципка недавно подвргнут операцији препоне због које мора да паузира, а нема поверења ни у алтернативу Абдула Рахмана Бабу, који је у Шалкеу на позајмици из Челсија.

Роуз такође има и искуство играња у тој формацији у Тотенхему и вероватно би се идеално уклопио у Гелзенкирхену, а у адапацији на нову средину би му помогао и некадашњи саиграч из Лондона Набил Бенталеб, који успешно наступа за Шалке. Једина је мистерија за сада да ли би Немци у уговор о позајмициРоуза ставили и откупну клаузулу као што је био случај са Бенталебом.

Дени Роуз има уговор с Певцима до јуна 2021. године, а у овом прелазном року спомињао се и као потенцијално појачање Вулверхемптона.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар