Deni Rouz prelazi u Šalke!

Sigurno najšokantniji transfer ovog leta. . .

Fudbal 10.08.2018 | 13:00
Deni Rouz prelazi u Šalke!
Engleski reprezentativac Deni Rouz mogao bi da nastavi karijeru u Bundesligi i to u redovima Šalkea. Šokantan letnji transfer najavljuje dobro obavešteni Skaj Sport koji je objavio večeras da je vicešampion Nemačke ponudio levom beku Pevaca jednogodišnju pozajmicu i mogućnost igranja u Ligi šampiona.

Nije tajna da su na Vajt Hart Lejnu voljni da saslušaju sve moguće ponude za Rouza, koji je već neko vreme nezadovoljan statusom u klubu gde je ispred njega Velšanin Ben Dejvis u prednosti kada je reč o statusu u prvom timu. Rouz je jedan od trojice igrača koje bi Danijel Levi voleo da proda ovog leta, uzTobija Aldervejrelda i Musu Dembelea, a kontakti sa nemačkim klubom pomažu im dosta u toj nameri.

Rouz je čak nedavno kritikovao i način na koji su neki fudbaleri Totenhema dobili nove ugovore i povećanje plate pre njega, za šta se kasnije izvinio, ali je i taj detalj doprineo da londonski klub poželi da ga se što pre otarasi.

Što se tiče opcije iz Nemačke, Deni Rouz bi dobio veliki prostor da igra i odmah bude standaradan u timu Šalkea. Mladi stučnjak Domeniko Tedesko traži novog levog beka za formaciju 3-5-2, pošto je standardni Bastijan Ocipka nedavno podvrgnut operaciji prepone zbog koje mora da pauzira, a nema poverenja ni u alternativu Abdula Rahmana Babu, koji je u Šalkeu na pozajmici iz Čelsija.

Rouz takođe ima i iskustvo igranja u toj formaciji u Totenhemu i verovatno bi se idealno uklopio u Gelzenkirhenu, a u adapaciji na novu sredinu bi mu pomogao i nekadašnji saigrač iz Londona Nabil Bentaleb, koji uspešno nastupa za Šalke. Jedina je misterija za sada da li bi Nemci u ugovor o pozajmiciRouza stavili i otkupnu klauzulu kao što je bio slučaj sa Bentalebom.

Deni Rouz ima ugovor s Pevcima do juna 2021. godine, a u ovom prelaznom roku spominjao se i kao potencijalno pojačanje Vulverhemptona.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar