Доминирао у Грчкој, учио од Сполстре...

Следећа станица Макаби! Амерички кошаркаш Окаро Вајт у преговорима је са изралеским представником у Евролиги Макабијем из Тел Авива.

Кошарка 10.08.2018 | 15:30
Доминирао у Грчкој, учио од Сполстре...
Макаби жели да поново успех од пре неколико година, када су освојили Евролигу, а до сада им то није ни изблиза пошло за руком.

Прошле године директно из НБА доведен је прослављени плејмејкер Норис Кол, а сада је у питању бивши кошаркаш Мајамија Окаро Вајт.

Вајт, који има 25 година, игра на позицији крила и крилног центра, прошле сезоне је играјући за "Врелину" и учећи од тренера Ерика Сполстре бележио 6,3 поена и 1,8 скокова на шест мечева на колико је наступио, док је годину дана раније је проглашен за Ол-стара НБА развојне лиге.

Кливленд Кавалирси су званично имали права на Вајта, али су их се одрекли. Американац није одиграо ниједан меч за Кавсе, али јие у Летњој лиги бележио шест поена и 7,4 скоква за 24 минута на паркету.

Вајт је већ наступао у Европи, 2014/15 за Виртус Болоњу, као и 2015/16 за Арис, када се после одличне сезоне договорио са Олимпијакосом, али тај договор погазио због НБА позива.

У Арису је 2016. године проглашен за најкорисније играча Грчке, нашао се у најбољој петорци лиге, а понео је и епитет најатрактивнијег.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар