Dominirao u Grčkoj, učio od Spolstre...

Sledeća stanica Makabi! Američki košarkaš Okaro Vajt u pregovorima je sa izraleskim predstavnikom u Evroligi Makabijem iz Tel Aviva.

Košarka 10.08.2018 | 15:30
Dominirao u Grčkoj, učio od Spolstre...
Makabi želi da ponovo uspeh od pre nekoliko godina, kada su osvojili Evroligu, a do sada im to nije ni izbliza pošlo za rukom.

Prošle godine direktno iz NBA doveden je proslavljeni plejmejker Noris Kol, a sada je u pitanju bivši košarkaš Majamija Okaro Vajt.

Vajt, koji ima 25 godina, igra na poziciji krila i krilnog centra, prošle sezone je igrajući za "Vrelinu" i učeći od trenera Erika Spolstre beležio 6,3 poena i 1,8 skokova na šest mečeva na koliko je nastupio, dok je godinu dana ranije je proglašen za Ol-stara NBA razvojne lige.

Klivlend Kavalirsi su zvanično imali prava na Vajta, ali su ih se odrekli. Amerikanac nije odigrao nijedan meč za Kavse, ali jie u Letnjoj ligi beležio šest poena i 7,4 skokva za 24 minuta na parketu.

Vajt je već nastupao u Evropi, 2014/15 za Virtus Bolonju, kao i 2015/16 za Aris, kada se posle odlične sezone dogovorio sa Olimpijakosom, ali taj dogovor pogazio zbog NBA poziva.

U Arisu je 2016. godine proglašen za najkorisnije igrača Grčke, našao se u najboljoj petorci lige, a poneo je i epitet najatraktivnijeg.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar