ЛЕ: Партизан - тим за Данце...

Закарић почиње! Ово је очекивани тим Партизана који ће у четвртак истрчати на терен стадиона "Рајт ту дрим парк" у Фаруму.  Батин фактор изненађења - Закарић! Милетић на беку, нема Енакеа и Лоле, опет са једним шпицем. . .

Фудбал 08.08.2018 | 23:10
ЛЕ: Партизан - тим за Данце...
Да ли Партизан може боље?

Црно-бели поручују да могу, док навијачи наду полажу у новог тренера Зорана Бату Мирковића. У њему виде нову покретачку снагу уснулог Партизана.

Прекретница је свакако двомеч са данским Нордсјеландом у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Односно, први меч у предграђу Копенхагена – Фаруму.

Од првог тренутка када је некадашњи репрезентативац и легендарни фудбалер Партизана сео на врућу клупу "парног ваљка" на плећа му се сручило огромно бреме, јер је екипа у Суперлиги увелико посрнула, а уз то многи стрепе и за Партизанову европску будућност, с обзиром на то да су црно-бели у 2. колу против мало познатог Тракаија имали великих проблема.

Кредити су потрошени, право на грешку не постоји.

Практично, Мирковић ће деби на клупи имати у Данској. И већ за прву утакмицу припремио је неколико изненађења у тиму.

Гол Партизана чуваће Владимир Стојковић и око голмана не би требало да постоји дилема у четвртак увече (19.45). У задњој линији на бековским позицијама очекују се – десно Немања Р. Милетић и лево Немања Г. Милетић.

Популарни "Нема" требало би да добије шансу пре Габријела Енакеа, који је такође допутовао у Данску. У средини одбране очекују се Светозар Марковић и Марк Ваљенте.

Милан Смиљанић је био један од најбољих, ако не и најбољи играч Партизана у бледом издању против лучанске Младости. Ипак, повратник међу црно-беле вероватно ће шансу чекати као резерва, док ће прилику добити Саша Здјелар, али и Небојша Косовић.

Уколико се Мирковић одлучи да утакмицу почне с једним нападачем (ближи је тој варијанту), најистуренији фудбалер Партизана против Нордсјеланда биће Рикардо Гомеш.

Иза њега требало би да дејствују – у средини Данило Пантић, десно Марко Јанковић и лево Горан Закарић. Репрезентативац Босне и Херцеговине имаће прилику да дебитује за Партизан, али не и на позицији деснокрилног нападача, коју више воли и на којој се доказао у Премијер лиги БиХ.

Последњу реч, ипак, даће тренер Партизана Зоран Мирковић.

Дебитант на клупи - дебитант и на терену. Имаће Партизан шта да понуди својим навијачима загледаним у Данску, јер ће нови шеф струке Зоран Мирковић промовисати Горана Закарица у почетних 11 и тиме покушати да изненади Нордсјеланд.

На овакву одлуку наследника Мирослава Ђукића утицало је више фактора. Најпре, тренерова дијагноза да црно-бели играју споро и да им је потребан фудбалер брзинских карактеристика како би побољшали ритам. Затим, тестови физичке спреме којима је подвргнут како би се проверило у каквом је стању показали су да је репрезентативац БиХ на задовољавајућем "броју обртаја". Напослетку, чињеница да је Сејдуба Сума остао у Београду због искључења у реваншу са Тракаијем оставила је упражњену позицију једног крила, а Мирковић ју је попунио ослонивши се на квалитете новајлије из сарајевског Жељезничара, уз наду да ће Закарић у четвртак вече (19.45, ТВ Спортклуб 1) понудити део репертоара који га је красио у бившем и због којег га саиграчи хвале у садашњем клубу.

У односу на дуел у Литванији, место у првих 11 изгубио је Габријел Енаке, Румуна це на позицији десног бека одменити Немања Р. Милетиц, што даље значи да це у срце одбране Светозар Марковић, док се лева страна неће мењати, те ће испред голмана Владимира Стојковића дејстовати још Марк Валијенте и Немања Г. Милетић.

Очекивало се, нарочито после добре партије против Младости, да Милан Лола Смиљанић задржи статус првотимца, но Мирковић се определио за корекцију испред последње линије, илустровану појављивањем Небојше Косовића као најближег сарадника Саше Здјелара.

Осим Закарића, за креацију и спремање шанси биће задужени још Марко Јанковић (на другом крилу, уз могућу ротацију током утакмице) и Данило Пантић, да лакше лопта дође до најистуренијег Рикарда Гомеша...

То знаци да це поново Партизан играти са једним нападацем, а сансу с клупе цекаце Огњен Ожеговић иНемања Николић. Ако за то уопште буде потребе...

Партизанов тим за Нордсјеланд (4-2-3-1): Стојковић - Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Н. Г. Милетић - Здјелар, Косовић - Закарић, Пантић, Јанковић - Гомеш.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар