LE: Partizan - tim za Dance...

Zakarić počinje! Ovo je očekivani tim Partizana koji će u četvrtak istrčati na teren stadiona "Rajt tu drim park" u Farumu.  Batin faktor iznenađenja - Zakarić! Miletić na beku, nema Enakea i Lole, opet sa jednim špicem. . .

Fudbal 08.08.2018 | 23:10
LE: Partizan - tim za Dance...
Da li Partizan može bolje?

Crno-beli poručuju da mogu, dok navijači nadu polažu u novog trenera Zorana Batu Mirkovića. U njemu vide novu pokretačku snagu usnulog Partizana.

Prekretnica je svakako dvomeč sa danskim Nordsjelandom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Odnosno, prvi meč u predgrađu Kopenhagena – Farumu.

Od prvog trenutka kada je nekadašnji reprezentativac i legendarni fudbaler Partizana seo na vruću klupu "parnog valjka" na pleća mu se sručilo ogromno breme, jer je ekipa u Superligi uveliko posrnula, a uz to mnogi strepe i za Partizanovu evropsku budućnost, s obzirom na to da su crno-beli u 2. kolu protiv malo poznatog Trakaija imali velikih problema.

Krediti su potrošeni, pravo na grešku ne postoji.

Praktično, Mirković će debi na klupi imati u Danskoj. I već za prvu utakmicu pripremio je nekoliko iznenađenja u timu.

Gol Partizana čuvaće Vladimir Stojković i oko golmana ne bi trebalo da postoji dilema u četvrtak uveče (19.45). U zadnjoj liniji na bekovskim pozicijama očekuju se – desno Nemanja R. Miletić i levo Nemanja G. Miletić.

Popularni "Nema" trebalo bi da dobije šansu pre Gabrijela Enakea, koji je takođe doputovao u Dansku. U sredini odbrane očekuju se Svetozar Marković i Mark Valjente.

Milan Smiljanić je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Partizana u bledom izdanju protiv lučanske Mladosti. Ipak, povratnik među crno-bele verovatno će šansu čekati kao rezerva, dok će priliku dobiti Saša Zdjelar, ali i Nebojša Kosović.

Ukoliko se Mirković odluči da utakmicu počne s jednim napadačem (bliži je toj varijantu), najistureniji fudbaler Partizana protiv Nordsjelanda biće Rikardo Gomeš.

Iza njega trebalo bi da dejstvuju – u sredini Danilo Pantić, desno Marko Janković i levo Goran Zakarić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine imaće priliku da debituje za Partizan, ali ne i na poziciji desnokrilnog napadača, koju više voli i na kojoj se dokazao u Premijer ligi BiH.

Poslednju reč, ipak, daće trener Partizana Zoran Mirković.

Debitant na klupi - debitant i na terenu. Imaće Partizan šta da ponudi svojim navijačima zagledanim u Dansku, jer će novi šef struke Zoran Mirković promovisati Gorana Zakarica u početnih 11 i time pokušati da iznenadi Nordsjeland.

Na ovakvu odluku naslednika Miroslava Đukića uticalo je više faktora. Najpre, trenerova dijagnoza da crno-beli igraju sporo i da im je potreban fudbaler brzinskih karakteristika kako bi poboljšali ritam. Zatim, testovi fizičke spreme kojima je podvrgnut kako bi se proverilo u kakvom je stanju pokazali su da je reprezentativac BiH na zadovoljavajućem "broju obrtaja". Naposletku, činjenica da je Sejduba Suma ostao u Beogradu zbog isključenja u revanšu sa Trakaijem ostavila je upražnjenu poziciju jednog krila, a Mirković ju je popunio oslonivši se na kvalitete novajlije iz sarajevskog Željezničara, uz nadu da će Zakarić u četvrtak veče (19.45, TV Sportklub 1) ponuditi deo repertoara koji ga je krasio u bivšem i zbog kojeg ga saigrači hvale u sadašnjem klubu.

U odnosu na duel u Litvaniji, mesto u prvih 11 izgubio je Gabrijel Enake, Rumuna ce na poziciji desnog beka odmeniti Nemanja R. Miletic, što dalje znači da ce u srce odbrane Svetozar Marković, dok se leva strana neće menjati, te će ispred golmana Vladimira Stojkovića dejstovati još Mark Valijente i Nemanja G. Miletić.

Očekivalo se, naročito posle dobre partije protiv Mladosti, da Milan Lola Smiljanić zadrži status prvotimca, no Mirković se opredelio za korekciju ispred poslednje linije, ilustrovanu pojavljivanjem Nebojše Kosovića kao najbližeg saradnika Saše Zdjelara.

Osim Zakarića, za kreaciju i spremanje šansi biće zaduženi još Marko Janković (na drugom krilu, uz moguću rotaciju tokom utakmice) i Danilo Pantić, da lakše lopta dođe do najisturenijeg Rikarda Gomeša...

To znaci da ce ponovo Partizan igrati sa jednim napadacem, a sansu s klupe cekace Ognjen Ožegović iNemanja Nikolić. Ako za to uopšte bude potrebe...

Partizanov tim za Nordsjeland (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović - Zakarić, Pantić, Janković - Gomeš.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar