ЛЕ - Идеја црно-бијелих пред "полуфинале": Без гола, па..

Партизан кубури у нападу, ретко ствара шансе и, самим тим, ретко постиже голове, али. . . Постоје и сегменти игре који могу да послуже као основа за пролазак у плеј-оф рунду, финале квалификација.

Фудбал 09.08.2018 | 10:15
ЛЕ - Идеја црно-бијелих пред "полуфинале": Без гола, па..
Традиција је на страни Партизана, тренутна форма је адут Нордсјеланда.

Али, не због тога што Данци играју одлично, већ што црно-бели од почетка сезоне не могу да пронађу прави ритам.

Јер, Скандинавија је увек била премостива препрека за Партизан. Клуб из Хумске кроз историју никада у еврокуповима није елиминисан у мечевима са "викинзима", побеђивао је Норвежане, Фаране, Финце, Швеђане… Међутим, са Данцима се никада није ни састајао.

Традиција и историја нису занемарљиве категорије у спорту, играчи воле да чују податке који им иду у корист, не воле оне друге, али на крају се увек све сведе на терен и 11 против 11.

А, судећи према ономе што су црно-бели показали у досадашњем току сезоне, погрешно би било рећи да су у Данску понели игру која изазива оптимизам, подиже самопоуздање и плаши противника. Уосталом, да је тако, Зоран Бата Мирковић вероватно не би дебитовао на клупи у четвртак у 19.45, на месту са ког је прошле недеље склоњен Мирослав Ђукић.

Партизан тешко долази до прилика, а самим тим - ако изузмемо утакмице против Рудара из Пљеваља - кубури и са постизањем голова. Додуше, "парни ваљак" их слабо и прима. Од почетка сезоне одбрана црно-белих је само два пута капитулирала.

Дефанзивни тандем српског вицешампоиона, Марк Ваљенте и Немања Р. Милетић, верује да ће се коцкице коначно сложити против Данаца и да ће долазак новог тренера Зорана Мирковића пробудити екипу.

"Ово је практично полуфинале на путу за Лигу Европе", почео је Марк Ваљенте.

"Чека нас снажна екипа и после прве утакмиц ништа неће бити решено. Двомеч ће бити одлучен после 180 минута. Морамо да будемо концентрисани од почетка до краја и да очекујемо протисак Нордсјеланда", рекао је Шпанац.

Ваљенте истиче важност постигниутог гола у гостима.

"Гол на страни практично вреди дупло и зато би било добро да нападачи одраде посао. Иначе, био бих задовољан да у Данској не примимо гол, а то је највише на нама из одбране."

Немања Р. Милетић биће на позицији десног бека.

"Нови тренер обично нешто промени и екипа се пробуди, раздрма. Верујем да ћемо већ у првој утакмици направити добар резултат и мирно дочекати реванш. Било би лепо да добијемо и то без примљеног гола", додао је фудбалер Партизана.

Милетић у Нордјеланду види сличност са Јанг Бојсом.

"Млад је тим и подсећа ме на Швајцарце. У офанзивном делу имају брзе играче, који могу да нам створе проблеме. Зауставићемо их!", поручио је Немања Р. Милетић.

Партиза у четвртак од 19.45 гостује Нордсјеланду у предграђу Копенхагена – Фаруму.

Реванш је за седам дана у Хумској, а ко буде био бољи у овом двомечу састаће се у плеј-оф рунди квалификација за Лигу Европе са победником сусрета Бешикташ - ЛАСК.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар