LE - Ideja crno-bijelih pred "polufinale": Bez gola, pa..

Partizan kuburi u napadu, retko stvara šanse i, samim tim, retko postiže golove, ali. . . Postoje i segmenti igre koji mogu da posluže kao osnova za prolazak u plej-of rundu, finale kvalifikacija.

Fudbal 09.08.2018 | 10:15
LE - Ideja crno-bijelih pred "polufinale": Bez gola, pa..
Tradicija je na strani Partizana, trenutna forma je adut Nordsjelanda.

Ali, ne zbog toga što Danci igraju odlično, već što crno-beli od početka sezone ne mogu da pronađu pravi ritam.

Jer, Skandinavija je uvek bila premostiva prepreka za Partizan. Klub iz Humske kroz istoriju nikada u evrokupovima nije eliminisan u mečevima sa "vikinzima", pobeđivao je Norvežane, Farane, Fince, Šveđane… Međutim, sa Dancima se nikada nije ni sastajao.

Tradicija i istorija nisu zanemarljive kategorije u sportu, igrači vole da čuju podatke koji im idu u korist, ne vole one druge, ali na kraju se uvek sve svede na teren i 11 protiv 11.

A, sudeći prema onome što su crno-beli pokazali u dosadašnjem toku sezone, pogrešno bi bilo reći da su u Dansku poneli igru koja izaziva optimizam, podiže samopouzdanje i plaši protivnika. Uostalom, da je tako, Zoran Bata Mirković verovatno ne bi debitovao na klupi u četvrtak u 19.45, na mestu sa kog je prošle nedelje sklonjen Miroslav Đukić.

Partizan teško dolazi do prilika, a samim tim - ako izuzmemo utakmice protiv Rudara iz Pljevalja - kuburi i sa postizanjem golova. Doduše, "parni valjak" ih slabo i prima. Od početka sezone odbrana crno-belih je samo dva puta kapitulirala.

Defanzivni tandem srpskog vicešampoiona, Mark Valjente i Nemanja R. Miletić, veruje da će se kockice konačno složiti protiv Danaca i da će dolazak novog trenera Zorana Mirkovića probuditi ekipu.

"Ovo je praktično polufinale na putu za Ligu Evrope", počeo je Mark Valjente.

"Čeka nas snažna ekipa i posle prve utakmic ništa neće biti rešeno. Dvomeč će biti odlučen posle 180 minuta. Moramo da budemo koncentrisani od početka do kraja i da očekujemo protisak Nordsjelanda", rekao je Španac.

Valjente ističe važnost postigniutog gola u gostima.

"Gol na strani praktično vredi duplo i zato bi bilo dobro da napadači odrade posao. Inače, bio bih zadovoljan da u Danskoj ne primimo gol, a to je najviše na nama iz odbrane."

Nemanja R. Miletić biće na poziciji desnog beka.

"Novi trener obično nešto promeni i ekipa se probudi, razdrma. Verujem da ćemo već u prvoj utakmici napraviti dobar rezultat i mirno dočekati revanš. Bilo bi lepo da dobijemo i to bez primljenog gola", dodao je fudbaler Partizana.

Miletić u Nordjelandu vidi sličnost sa Jang Bojsom.

"Mlad je tim i podseća me na Švajcarce. U ofanzivnom delu imaju brze igrače, koji mogu da nam stvore probleme. Zaustavićemo ih!", poručio je Nemanja R. Miletić.

Partiza u četvrtak od 19.45 gostuje Nordsjelandu u predgrađu Kopenhagena – Farumu.

Revanš je za sedam dana u Humskoj, a ko bude bio bolji u ovom dvomeču sastaće se u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope sa pobednikom susreta Bešiktaš - LASK.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar