Није само Кепа, ево и Ковачића!

Азар и Жиру „баре“ Фекира! Плавци у трансфер лудилу пред сам финиш прелазног рока. . .  Бунио се, опирао и успио: Отишао је из Реала! Доскорашњи везиста "краљевског клуба" напустио је Мадрид и током сриједе ће проћи љекарски преглед у свом новом клубу - Челсију.

Фудбал 08.08.2018 | 19:45
Није само Кепа, ево и Ковачића!
Матео Ковачић борио се и изборио!

Хрватски везиста освојио је у мају Лигу шампиона са Реалом, потом је играо финале Свјетског првенства са репрезентацијом и у међувремену је дефинитивно преломио да не жели да остане у Мадриду.

Иако је у дресу "краљевског клуба" три пута постајао првак Европе и иако је прошле сезоне играо у 36 мечева (упркос паузи због руптуре чашице), Ковачићу је очигледно и даље сметало што нема стално мјесто у везном реду.

Некадашњи ђак матичног Линца, а потом и Динамо Загреба зато је одлучио да овог љета дефинитивно "изађе" из уговора са Реалом, који ће истећи 2021. године.

И у томе је успио!

Према писању "Скај спортса", Ковачић (24 године) ће у сриједу проћи љекарске прегледе у Челсију прије него што стигне у екипу Мауриција Сарија на позајмицу.

Иако је овај прелазак сам по себи велика вијест, ипак је споредан у једном од трансфера љета.

Реал се помирио са одласком Ковачића и нашао начин да његово незадовољство "окрене" у своју корист.Хрват који је наводно одбијао да тренира док не оде из клуба понуђен је Челсију у склопу трансфера Тиба Куртое у супротном смјеру, с тим да би Мадриђани за белгијског голмана и доплатили 40 милиона евра.

"Плавци" ће у сриједу озваничити долазак новог најскупљег чувара мреже у историји, Кепе Аризабалаге, чиме ће се испунити и тај, најважнији услов да се Куртои оствари жеља и да се врати у Мадрид.

Овог пута не у Атлетико, већ у Реал, из којег је Ковачић силно желио да оде.

Челси у својеврсном трансферу лудилу! Челси у хистерији или Челси у планској акцији?

Време ће показати, али нема никакве сумње да ће Челси бити можда и главно острвско име у завршном налету пред затварање летње пијаце! Јутрос тачно у 9.22 двојица адвоката су у просторијама Ла Лиге искеширала 80.000.000 евра за суперталентованог голмана Кепу Аризабалагу, а врло брзо са Пиринеја је стигла вест да је Челси дефинитивно завршио и посао са Реалом за Матеа Ковачића.

Док Тибо Куртоа на непознатој локацији и даље чека дозволу Челсија да обави медицинске прегледе у Реалу, што ће се највероватније догодити ујутру, Реал и Челси су утаначили све детаље посла којим би Маурицио Саридобио толико тражено појачање у вези. Није то, додуше, ниједно од имена с врха листе жеља, али очигледно је да ће Ковачић бити појачање с којим ће морати да се скраси. Наиме, Ковачић ће већ у току дана стићи у Лондон на лекарске прегледе, а како стижу информације с више места - Челси ће имати и опцију, ако не и обавезу откупа по засад непознатој цени. Опција ће, готово сигурно, бити ту. 

Док се у Западном Лондону чека Ковачићев долазак, Челси користи своје играче како би обезбедили потписНабила Фекира. Како Скај Спорт преко добро информисаних извора тврди, од јуче су са Фекиром разговоре обавили Оливије Жиру и Еден Азар, мада је искусни француски нападач открио да су обојица с њим причала још током Светског првенства у Русији. 

"Причао сам с њим још и док смо били у репрезентацији заједно, када му је пропао трансфер у Ливерпул. У међувремену је с њим причао и Еден Азар, рекао му је само најлепше ствари. Јако бих волео да Фекир дође. Он је страшан играч. Не знам да ли ће се нешто десити, али видећемо ускоро", рекао је Жиру.

И тренер Лиона Бруно Женесио није могао да каже да ли ће Фекир остати или не.

"Прерано је тврдити да ће Фекир остати. Он је на крају прошле сезоне изразио жељу да оде. Има времена до краја прелазног рока, постоје неке опције. Одговорићемо када време дође".

Ако је тако, Челсију је сада потребно још да добије Лионов амин, али и да спреми 70.000.000 евра за трансфер. Фекир је пре неколико дана у разговору за клупску телевизију рекао да није затворио опцију трансфера до краја прелазног рока и да ће све бити познато јако брзо. 

Да ли је баш мислио на трансфер у Челси?

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар