Nije samo Kepa, evo i Kovačića!

Azar i Žiru „bare“ Fekira! Plavci u transfer ludilu pred sam finiš prelaznog roka. . .  Bunio se, opirao i uspio: Otišao je iz Reala! Doskorašnji vezista "kraljevskog kluba" napustio je Madrid i tokom srijede će proći ljekarski pregled u svom novom klubu - Čelsiju.

Fudbal 08.08.2018 | 19:45
Nije samo Kepa, evo i Kovačića!
Mateo Kovačić borio se i izborio!

Hrvatski vezista osvojio je u maju Ligu šampiona sa Realom, potom je igrao finale Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom i u međuvremenu je definitivno prelomio da ne želi da ostane u Madridu.

Iako je u dresu "kraljevskog kluba" tri puta postajao prvak Evrope i iako je prošle sezone igrao u 36 mečeva (uprkos pauzi zbog rupture čašice), Kovačiću je očigledno i dalje smetalo što nema stalno mjesto u veznom redu.

Nekadašnji đak matičnog Linca, a potom i Dinamo Zagreba zato je odlučio da ovog ljeta definitivno "izađe" iz ugovora sa Realom, koji će isteći 2021. godine.

I u tome je uspio!

Prema pisanju "Skaj sportsa", Kovačić (24 godine) će u srijedu proći ljekarske preglede u Čelsiju prije nego što stigne u ekipu Mauricija Sarija na pozajmicu.

Iako je ovaj prelazak sam po sebi velika vijest, ipak je sporedan u jednom od transfera ljeta.

Real se pomirio sa odlaskom Kovačića i našao način da njegovo nezadovoljstvo "okrene" u svoju korist.Hrvat koji je navodno odbijao da trenira dok ne ode iz kluba ponuđen je Čelsiju u sklopu transfera Tiba Kurtoe u suprotnom smjeru, s tim da bi Madriđani za belgijskog golmana i doplatili 40 miliona evra.

"Plavci" će u srijedu ozvaničiti dolazak novog najskupljeg čuvara mreže u istoriji, Kepe Arizabalage, čime će se ispuniti i taj, najvažniji uslov da se Kurtoi ostvari želja i da se vrati u Madrid.

Ovog puta ne u Atletiko, već u Real, iz kojeg je Kovačić silno želio da ode.

Čelsi u svojevrsnom transferu ludilu! Čelsi u histeriji ili Čelsi u planskoj akciji?

Vreme će pokazati, ali nema nikakve sumnje da će Čelsi biti možda i glavno ostrvsko ime u završnom naletu pred zatvaranje letnje pijace! Jutros tačno u 9.22 dvojica advokata su u prostorijama La Lige iskeširala 80.000.000 evra za supertalentovanog golmana Kepu Arizabalagu, a vrlo brzo sa Pirineja je stigla vest da je Čelsi definitivno završio i posao sa Realom za Matea Kovačića.

Dok Tibo Kurtoa na nepoznatoj lokaciji i dalje čeka dozvolu Čelsija da obavi medicinske preglede u Realu, što će se najverovatnije dogoditi ujutru, Real i Čelsi su utanačili sve detalje posla kojim bi Mauricio Saridobio toliko traženo pojačanje u vezi. Nije to, doduše, nijedno od imena s vrha liste želja, ali očigledno je da će Kovačić biti pojačanje s kojim će morati da se skrasi. Naime, Kovačić će već u toku dana stići u London na lekarske preglede, a kako stižu informacije s više mesta - Čelsi će imati i opciju, ako ne i obavezu otkupa po zasad nepoznatoj ceni. Opcija će, gotovo sigurno, biti tu. 

Dok se u Zapadnom Londonu čeka Kovačićev dolazak, Čelsi koristi svoje igrače kako bi obezbedili potpisNabila Fekira. Kako Skaj Sport preko dobro informisanih izvora tvrdi, od juče su sa Fekirom razgovore obavili Olivije Žiru i Eden Azar, mada je iskusni francuski napadač otkrio da su obojica s njim pričala još tokom Svetskog prvenstva u Rusiji. 

"Pričao sam s njim još i dok smo bili u reprezentaciji zajedno, kada mu je propao transfer u Liverpul. U međuvremenu je s njim pričao i Eden Azar, rekao mu je samo najlepše stvari. Jako bih voleo da Fekir dođe. On je strašan igrač. Ne znam da li će se nešto desiti, ali videćemo uskoro", rekao je Žiru.

I trener Liona Bruno Ženesio nije mogao da kaže da li će Fekir ostati ili ne.

"Prerano je tvrditi da će Fekir ostati. On je na kraju prošle sezone izrazio želju da ode. Ima vremena do kraja prelaznog roka, postoje neke opcije. Odgovorićemo kada vreme dođe".

Ako je tako, Čelsiju je sada potrebno još da dobije Lionov amin, ali i da spremi 70.000.000 evra za transfer. Fekir je pre nekoliko dana u razgovoru za klupsku televiziju rekao da nije zatvorio opciju transfera do kraja prelaznog roka i da će sve biti poznato jako brzo. 

Da li je baš mislio na transfer u Čelsi?

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar