Звездино упуство за реванш: Прекид, пресинг, гол у првом!

Црвено-бели морају да покажу да су баш они у стању да дођу до резултата блеф или неки лукав потез, јер ће тек онда разлика у квалитету изаћи у потпуности на видело.

Фудбал 08.08.2018 | 19:15
Звездино упуство за реванш: Прекид, пресинг, гол у првом!
Први меч са Спартаком из Трнаве је већ архивиран, а сада је преостало да стручни штаб Црвене звезде анализира све пропусте и добро припреми екипу за реванш, који ће са собом донети подједнаке грубости као и прва утакмица, али и потпуно другачију атмосферу на трибинама.

Црвено-бели су се упознали са несвакидашњим начином игре првака Словачке, који је екипи Радослава Латала донео повољан на стадиону Рајко Митић.

Све оно што је некадашњи штопер Црвене звезде и бивши тренер Слована из Братиславе, Иван Вукомановић, предвидео у анализи пред окршај два тима, обистинило се протекле вечери на највећем српском стадиону.

"Као што сам рекао у анализи противника пред меч, улазе у дуел, играју снажно, на граници фаула. Направили су 25 прекршаја, а Црвена звезда 11. Дисциплинована су, јако незгодна екипа", осврнуо се Вукомановић на синоћни дуел у изјави за МОЗЗАРТ Спорт.

Некадашњи првотимац црвено-белих је онда открио рецепт којим би екипа Владана Милојевића требало да се води у ревншу, ако жели да дође до повољног резултата и пласмана у плеј-оф за улазак у Лигу шампоиона.

Конкретан принцип је његовом Словану донео резултат у међусобним окршајима на гостујућем терену.

"Ми смо их у Трнави добили два пута са 2:1 и 3:0. Оба пута смо морали да изађемо у баш висок пресинг и да улазимо у сваки дуел. Прекид, корнер, мора само да се постигне гол у првом полувремену, јер је њима меч без голова одговара. Ми смо оба пута постигли по два гола у првом полувремену. Имају јако незгодан стадион и публику. Тамо су још већи фанатици. Мада, оптимиста сам, верујем да ће Црвена звезда проћи даље", додао је Вукомановић.

Црвено-бели у Трнави морају да се боре и против традиције, која каже да је београдски клуб само једном прошао даље у европским мечевима после резултата 1:1. То се догодило у чувеној сезони 1990/1991. у утакмици са Грасхоперсом, када је у реваншу било 4:1.

Време је да Црвена звезда то учини други пут, јер би у супротном била суочена са елиминацијом од објективно слабијег противника. Ипак, потребно је надмудрити, или боље рећи, преварити озбиљно препреденог противника, који неће бирати средстава да дође до циља у реваншу. Црвено-бели морају да покажу да су баш они у стању да дођу до резултата блеф или неки лукав потез, јер ће тек онда разлика у квалитету изаћи у потпуности на видело.

Реванш меч у Трнави игра се наредног уторка од 20.30.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар