Zvezdino upustvo za revanš: Prekid, presing, gol u prvom!

Crveno-beli moraju da pokažu da su baš oni u stanju da dođu do rezultata blef ili neki lukav potez, jer će tek onda razlika u kvalitetu izaći u potpunosti na videlo.

Fudbal 08.08.2018 | 19:15
Zvezdino upustvo za revanš: Prekid, presing, gol u prvom!
Prvi meč sa Spartakom iz Trnave je već arhiviran, a sada je preostalo da stručni štab Crvene zvezde analizira sve propuste i dobro pripremi ekipu za revanš, koji će sa sobom doneti podjednake grubosti kao i prva utakmica, ali i potpuno drugačiju atmosferu na tribinama.

Crveno-beli su se upoznali sa nesvakidašnjim načinom igre prvaka Slovačke, koji je ekipi Radoslava Latala doneo povoljan na stadionu Rajko Mitić.

Sve ono što je nekadašnji štoper Crvene zvezde i bivši trener Slovana iz Bratislave, Ivan Vukomanović, predvideo u analizi pred okršaj dva tima, obistinilo se protekle večeri na najvećem srpskom stadionu.

"Kao što sam rekao u analizi protivnika pred meč, ulaze u duel, igraju snažno, na granici faula. Napravili su 25 prekršaja, a Crvena zvezda 11. Disciplinovana su, jako nezgodna ekipa", osvrnuo se Vukomanović na sinoćni duel u izjavi za MOZZART Sport.

Nekadašnji prvotimac crveno-belih je onda otkrio recept kojim bi ekipa Vladana Milojevića trebalo da se vodi u revnšu, ako želi da dođe do povoljnog rezultata i plasmana u plej-of za ulazak u Ligu šampoiona.

Konkretan princip je njegovom Slovanu doneo rezultat u međusobnim okršajima na gostujućem terenu.

"Mi smo ih u Trnavi dobili dva puta sa 2:1 i 3:0. Oba puta smo morali da izađemo u baš visok presing i da ulazimo u svaki duel. Prekid, korner, mora samo da se postigne gol u prvom poluvremenu, jer je njima meč bez golova odgovara. Mi smo oba puta postigli po dva gola u prvom poluvremenu. Imaju jako nezgodan stadion i publiku. Tamo su još veći fanatici. Mada, optimista sam, verujem da će Crvena zvezda proći dalje", dodao je Vukomanović.

Crveno-beli u Trnavi moraju da se bore i protiv tradicije, koja kaže da je beogradski klub samo jednom prošao dalje u evropskim mečevima posle rezultata 1:1. To se dogodilo u čuvenoj sezoni 1990/1991. u utakmici sa Grashopersom, kada je u revanšu bilo 4:1.

Vreme je da Crvena zvezda to učini drugi put, jer bi u suprotnom bila suočena sa eliminacijom od objektivno slabijeg protivnika. Ipak, potrebno je nadmudriti, ili bolje reći, prevariti ozbiljno prepredenog protivnika, koji neće birati sredstava da dođe do cilja u revanšu. Crveno-beli moraju da pokažu da su baš oni u stanju da dođu do rezultata blef ili neki lukav potez, jer će tek onda razlika u kvalitetu izaći u potpunosti na videlo.

Revanš meč u Trnavi igra se narednog utorka od 20.30.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar