Видео: Реал бољи од Роме!

Максимовић погодио за Наполи! Фудбалери Реал Мадрида савладали су Рому са 2:1 у пријатељском мечу одиграном на турнеји у САД.  Бејлови громови убили Вучицу за 15 минута! Нису изостале ни нове Винисијусове чаролије. . .

Фудбал 08.08.2018 | 11:00
Видео: Реал бољи од Роме!
Мадриђани су меч практично решили у првом полувремену јер су већ на тој паузи водили са 2:0.

Први гол за првака Европе постигао је Марко Асенсио на асистенцију Герета Бејла у другом минуту, да би се Бејл и сам уписао 13 минута касније после успешног додавања Даниела Карвахала.

Пораз "Вучице", за коју је први 71 минут одиграо капитен Србије Александар Коларов, ублажио је Кевин Стротман голом у 83. минуту. 

Неколико сати пред почетак утакмице између Реала и Роме небо изнад Њу Џерсија буквално је поцрнело. Метеоролози су предвиђали муње и громове, јак пљусак и невреме, због чега је сусрет померен за пола сата. Али уместо небеских, муње смо видели на терену. Или боље рећи муњу у лику и делу Гарета Бејла. 

Они што су говорили да ће се брзоноги Велшанин разгоропадити сада када у тиму нема Кристијана Роналдаочито су били у праву. Бејл је у 15 минута буквално "рашрафио" Рому. Прво дивна, готово генијална асистенција за Марка Асенсија у 2. минуту утакмице после које су Мадриђани стигли до предности, а онда гол који је наговестио да првак Европе полако улази у жељени ритам. После 3:1 у окршају са Јувентусом...

Лопетегијева чета била је много доминантија у свим сегментима. Посед од близу 70 одсто, више покушаја, више удараца у оквир гола... Навас је за 90 минута забележио једну једину одбрану и занимљиво да је једини одиграо цео меч. Два тренера заменила су укупно 21 фудбалера на овом мечу...

Рома је до гола стигла у 83. минуту преко Стротмана који је тако поставио коначан резултат. 

Ни овога пута нису изостале Винисијусове чаролије. Неколико потеза за фудбалске сладокусце и један леп покушај са дистанце, за мало поред гола. Очигледно, момак неће дуго чекати да постане стандардан, јер ово што показује заиста обећева. 

Подсетимо, Реал за седам дана почиње сезону утакмицом против Атлетико Мадрида у Суперкупу Европе. Први званични дуел Рому очекује 19. августа у Серији против Торина...

РЕАЛ МАДРИД - РОМА 2:1 
/Асенсио 2, Бејл 15 - Стротман 83/

Реал Мадрид (4-3-3): Навас, Карвахал (Серхио Лопез), Наћо (Раул де Томас), Рамос (Хави Санчез), Регуилон (Леон); Крос (Љоренте), Себаљос (Одегард), Иско (Феде); Бејл (Лукас), Бензема (Мајорал), Асенсио (Винисијус).

Рома (4-3-3): Олсен (Миранте), Флоренци (Карсдорп), Фацио  (Манолас), Маркано (Жуан Жезус), Коларов (Сантон); Кристанте (Пелегрини), Де Роси (Гоналон), Пасторе (Стротман); Ел Шарави (Шик), Џеко (Ћорић), Пероти (Клајверт).



Наполи, који са клупе предводи искусни Италијан Карло Анчелоти, савладао је Борусију Дортмунд резултатом 3:1. 

Немце је "начео" Аркадијуш Милик у 7. минуту, да би у 29. на 2:0 повисио српски штопер Никола Максимовић. Заостатак своје екипе смањио је крилни нападач Дортмунда Максимилијан Филип 25 минута пре истека регуларног дела меча, да би коначни резултат поставио Хозе Каљехон у првом минуту надокнаде. 

Челсију су били потребни пенали како би савладали француски Лион. Маурицио Сари је извео комбиновани састав, слабији него онај који је наступио у поразу од Ситија у Комјунити шилду, а голова у регларном току није било. 

За "Плавце" једанаестерце су постигли Жоржињо, Баркли, Алонсо, Аспиликуета и Азар, док су за Олимпик из Лиона прецизни били Фери, Марсело, Гиури, Тејт, а трагичар и једини непрецизни био је Диоп. 

Ливерпул је наставио да веже победе, а овога пута испаштао је Торино. "Редси" су били бољи резултатом 3:1, а имали су на почетку два гола предности поготцима Фирмина и Вајналдума, да би у 31. минуту капитулирали од стране Белотија. 

На коначних 3:1 повисио је Данијел Стариџ крајем меча.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар