Video: Real bolji od Rome!

Maksimović pogodio za Napoli! Fudbaleri Real Madrida savladali su Romu sa 2:1 u prijateljskom meču odigranom na turneji u SAD.  Bejlovi gromovi ubili Vučicu za 15 minuta! Nisu izostale ni nove Vinisijusove čarolije. . .

Fudbal 08.08.2018 | 11:00
Video: Real bolji od Rome!
Madriđani su meč praktično rešili u prvom poluvremenu jer su već na toj pauzi vodili sa 2:0.

Prvi gol za prvaka Evrope postigao je Marko Asensio na asistenciju Gereta Bejla u drugom minutu, da bi se Bejl i sam upisao 13 minuta kasnije posle uspešnog dodavanja Daniela Karvahala.

Poraz "Vučice", za koju je prvi 71 minut odigrao kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, ublažio je Kevin Strotman golom u 83. minutu. 

Nekoliko sati pred početak utakmice između Reala i Rome nebo iznad Nju Džersija bukvalno je pocrnelo. Meteorolozi su predviđali munje i gromove, jak pljusak i nevreme, zbog čega je susret pomeren za pola sata. Ali umesto nebeskih, munje smo videli na terenu. Ili bolje reći munju u liku i delu Gareta Bejla. 

Oni što su govorili da će se brzonogi Velšanin razgoropaditi sada kada u timu nema Kristijana Ronaldaočito su bili u pravu. Bejl je u 15 minuta bukvalno "rašrafio" Romu. Prvo divna, gotovo genijalna asistencija za Marka Asensija u 2. minutu utakmice posle koje su Madriđani stigli do prednosti, a onda gol koji je nagovestio da prvak Evrope polako ulazi u željeni ritam. Posle 3:1 u okršaju sa Juventusom...

Lopetegijeva četa bila je mnogo dominantija u svim segmentima. Posed od blizu 70 odsto, više pokušaja, više udaraca u okvir gola... Navas je za 90 minuta zabeležio jednu jedinu odbranu i zanimljivo da je jedini odigrao ceo meč. Dva trenera zamenila su ukupno 21 fudbalera na ovom meču...

Roma je do gola stigla u 83. minutu preko Strotmana koji je tako postavio konačan rezultat. 

Ni ovoga puta nisu izostale Vinisijusove čarolije. Nekoliko poteza za fudbalske sladokusce i jedan lep pokušaj sa distance, za malo pored gola. Očigledno, momak neće dugo čekati da postane standardan, jer ovo što pokazuje zaista obećeva. 

Podsetimo, Real za sedam dana počinje sezonu utakmicom protiv Atletiko Madrida u Superkupu Evrope. Prvi zvanični duel Romu očekuje 19. avgusta u Seriji protiv Torina...

REAL MADRID - ROMA 2:1 
/Asensio 2, Bejl 15 - Strotman 83/

Real Madrid (4-3-3): Navas, Karvahal (Serhio Lopez), Naćo (Raul de Tomas), Ramos (Havi Sančez), Reguilon (Leon); Kros (Ljorente), Sebaljos (Odegard), Isko (Fede); Bejl (Lukas), Benzema (Majoral), Asensio (Vinisijus).

Roma (4-3-3): Olsen (Mirante), Florenci (Karsdorp), Facio  (Manolas), Markano (Žuan Žezus), Kolarov (Santon); Kristante (Pelegrini), De Rosi (Gonalon), Pastore (Strotman); El Šaravi (Šik), Džeko (Ćorić), Peroti (Klajvert).



Napoli, koji sa klupe predvodi iskusni Italijan Karlo Ančeloti, savladao je Borusiju Dortmund rezultatom 3:1. 

Nemce je "načeo" Arkadijuš Milik u 7. minutu, da bi u 29. na 2:0 povisio srpski štoper Nikola Maksimović. Zaostatak svoje ekipe smanjio je krilni napadač Dortmunda Maksimilijan Filip 25 minuta pre isteka regularnog dela meča, da bi konačni rezultat postavio Hoze Kaljehon u prvom minutu nadoknade. 

Čelsiju su bili potrebni penali kako bi savladali francuski Lion. Mauricio Sari je izveo kombinovani sastav, slabiji nego onaj koji je nastupio u porazu od Sitija u Komjuniti šildu, a golova u reglarnom toku nije bilo. 

Za "Plavce" jedanaesterce su postigli Žoržinjo, Barkli, Alonso, Aspilikueta i Azar, dok su za Olimpik iz Liona precizni bili Feri, Marselo, Giuri, Tejt, a tragičar i jedini neprecizni bio je Diop. 

Liverpul je nastavio da veže pobede, a ovoga puta ispaštao je Torino. "Redsi" su bili bolji rezultatom 3:1, a imali su na početku dva gola prednosti pogotcima Firmina i Vajnalduma, da bi u 31. minutu kapitulirali od strane Belotija. 

Na konačnih 3:1 povisio je Danijel Staridž krajem meča.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar