Мирковић: Екипа је у "дауну", добар би нам био и реми!

Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић рекао је да његову екипу очекује тежак меч против Норшелана у квалификацијама за Лигу Европе.

Фудбал 08.08.2018 | 13:45
Мирковић: Екипа је у "дауну", добар би нам био и реми!
Партизанова експедиција отпутовала је у среду у Данску, на почетак двомеча 3. кола квалификација за Лигу Европе против Нордсјеланда.

Два дана након што су почели да раде са новим тренером Зораном Батом Мирковићем, црно-бели су у авиону за Скандинавију и Копенхаген, где ће играти у четвртак у 19.45 часова.

Уочи пута, шеф струке црно-белих говорио је о томе колико је било времена за корекције у односу на претходне мечеве и ремије против Тракаија и Младости из Лучана.

"Времена је мало и у ритму утакмица четвртак-недеља, ситних детаља, није могуће радити нешто више", рекао је Мирковић на аеродрому.

На лету за Копенхаген били су сви играчи Партизана осим повређених Зорана Тошића и Луке Цуцина, као и суспендованог Сејдубе Суме, који је био искључен прошле недеље у Литванији.

"Бата" је додатно истакао да црно-белима треба једна добра утакмица да би се консолидовали.

"Играмо против једне добре екипе, младе, полетне. Изузетно су моторични, технички су изузетно потковани, играју брз фудбал. Имаћемо тежак задатак. Међутим, мислим да смо спреми и да дам треба једна добра утакмица да бисмо се консолидовали", рекао је Мирковић.

Фудбалери Партизана сутра играју против Нордсјеланда први меч трећег кола квалификациха за Лигу Европа. Новинаре је занимало и како Партизан може да одговори на игру данске екипе. 

"Гледали смо четири утакмице... Изузетно су брзи, агресивни, опасни у контранападима, то би било у најкраћим цртама. Можемо да одговоримо добром поставком, исто трком и исто брзином", рекао је он. 

На питање који би био добар резултат за Партизан у Данској, Мирковић је рекао: "Партизан мора да иде на победу. Сада, да калкулишем да ли би нам одговарао и нерешен резултат... Вероватно у овој ситуацији и да". 

На пут у Данску кренуће 22 играча, сви су у комбинацији за тим сем кажњеног Сејдубе Суме и повређених Зорана Тошића и Луке Цуцина. 

Мирковић, који је на клупи Партизана заменио Мирослава Ђукића, сутра ће дебитовати. Он је навео да је времена било мало и да сем неких детаља у самој поставци није ни било могуће урадити нешто више. Он је поновио да је један од сегмента на којима ће радити и психолошки моменат. 

"Ми ћемо радити и на тим стварима, што се тиче вољног момента. Видите да је екипа у дауну, тако да је то један сегмент на којем треба радити. Ту постоје и друге ствари, други сегменти које чину игру", рекао је Мирковић. 

Новајлија Горан Закаразић такође је у авиону, што је било и најављено.

"На основу тестова видећемо да ли ће играти".

Како ће црно-бели наступити у Данској?

"Партизан игра на победу. Да калкулиђем да ли би нам одговарао нерешен резултат - у овој ситуацији вероватно да", порука је Зорана Бате Мирковића.

Утакмица Норшелан – Партизан игра се сутра од 19.45 у Фаруму.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар