Mirković: Ekipa je u "daunu", dobar bi nam bio i remi!

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Noršelana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Fudbal 08.08.2018 | 13:45
Mirković: Ekipa je u "daunu", dobar bi nam bio i remi!
Partizanova ekspedicija otputovala je u sredu u Dansku, na početak dvomeča 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Nordsjelanda.

Dva dana nakon što su počeli da rade sa novim trenerom Zoranom Batom Mirkovićem, crno-beli su u avionu za Skandinaviju i Kopenhagen, gde će igrati u četvrtak u 19.45 časova.

Uoči puta, šef struke crno-belih govorio je o tome koliko je bilo vremena za korekcije u odnosu na prethodne mečeve i remije protiv Trakaija i Mladosti iz Lučana.

"Vremena je malo i u ritmu utakmica četvrtak-nedelja, sitnih detalja, nije moguće raditi nešto više", rekao je Mirković na aerodromu.

Na letu za Kopenhagen bili su svi igrači Partizana osim povređenih Zorana Tošića i Luke Cucina, kao i suspendovanog Sejdube Sume, koji je bio isključen prošle nedelje u Litvaniji.

"Bata" je dodatno istakao da crno-belima treba jedna dobra utakmica da bi se konsolidovali.

"Igramo protiv jedne dobre ekipe, mlade, poletne. Izuzetno su motorični, tehnički su izuzetno potkovani, igraju brz fudbal. Imaćemo težak zadatak. Međutim, mislim da smo spremi i da dam treba jedna dobra utakmica da bismo se konsolidovali", rekao je Mirković.

Fudbaleri Partizana sutra igraju protiv Nordsjelanda prvi meč trećeg kola kvalifikaciha za Ligu Evropa. Novinare je zanimalo i kako Partizan može da odgovori na igru danske ekipe. 

"Gledali smo četiri utakmice... Izuzetno su brzi, agresivni, opasni u kontranapadima, to bi bilo u najkraćim crtama. Možemo da odgovorimo dobrom postavkom, isto trkom i isto brzinom", rekao je on. 

Na pitanje koji bi bio dobar rezultat za Partizan u Danskoj, Mirković je rekao: "Partizan mora da ide na pobedu. Sada, da kalkulišem da li bi nam odgovarao i nerešen rezultat... Verovatno u ovoj situaciji i da". 

Na put u Dansku krenuće 22 igrača, svi su u kombinaciji za tim sem kažnjenog Sejdube Sume i povređenih Zorana Tošića i Luke Cucina. 

Mirković, koji je na klupi Partizana zamenio Miroslava Đukića, sutra će debitovati. On je naveo da je vremena bilo malo i da sem nekih detalja u samoj postavci nije ni bilo moguće uraditi nešto više. On je ponovio da je jedan od segmenta na kojima će raditi i psihološki momenat. 

"Mi ćemo raditi i na tim stvarima, što se tiče voljnog momenta. Vidite da je ekipa u daunu, tako da je to jedan segment na kojem treba raditi. Tu postoje i druge stvari, drugi segmenti koje činu igru", rekao je Mirković. 

Novajlija Goran Zakarazić takođe je u avionu, što je bilo i najavljeno.

"Na osnovu testova videćemo da li će igrati".

Kako će crno-beli nastupiti u Danskoj?

"Partizan igra na pobedu. Da kalkuliđem da li bi nam odgovarao nerešen rezultat - u ovoj situaciji verovatno da", poruka je Zorana Bate Mirkovića.

Utakmica Noršelan – Partizan igra se sutra od 19.45 u Farumu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar