Секс за једну пљескавицу!?

Жене које у Србији продају своје тијело најчешће то чине из егзистенцијалних разлога, да преживе, нахране дјецу. Међу онима које су осуђене, има и факултетски образованих.

Србија 08.08.2018 | 08:39
Секс за једну пљескавицу!?
Аутономни женски центар недавно је објавио истраживање “У име (мушког) народа”, а које се односи на проституцију у Србији на основу судских пресуда изречених женама и мушкарцима због одавања проституцији или коришћења услуга проституције током 2016. године. Током те године 107 особа широм Србије ухапшено је и осуђено због проституције – од тога 89 осуђујућих пресуда било је за одавање проституцији, док је 17 пресуда било због коришћења услуга проституције. Међу проституткама, истраживање је показало, има и жена и мушкараца. Тако је те године због продавања тијела осуђено и 10 мушкараца, а већином су радили као трансвестите, пише Блиц.рс.

Према подацима из пресуда, током 2016. године најстарија проститутка која је ухапшена имала је чак 72 године, а најмлађа 19.

Скоро све оне имале су барем завршену основну и средњу школу, док је било и оних са вишим школама, а једна је чак имала и диплому факултета. Половина њих биле су неудате, а исто толико их је било у браку, односно ванбрачној заједници. Готово све ухваћене жене имају малољетну децу, једно, двоје, али и петоро, шесторо дјеце коју, како су изјављивале, немају чиме да хране јер су незапослене и немају никаквих прихода.

С друге стране, када је ријеч о мушкарцима осуђеним због проституције, најмлађи је имао 26 година, док је најстарији имао 45. Готово сви неожењени, незапослени, без дјеце, али и без завршене основне школе.

“Краљице ноћи”, како их другачије називају, своја тијела продају за јако мало новца – за минимално 500, а максимално 4.000 динара. Међутим, има и оних које се продају за ситнице – пљескавицу или паклу цигарета.



Осуђене проститутке хватане су на најразличитијим мјестима – неке су се проституисале а да су претходно свој контакт оставиле на огласима иза паравана “огласа за масажу”, па су муштерије доводиле у станове. Међутим, највећи број њих ухваћен је на улици, када су заустављале возила након чега су возачу, не знајући да је он полицајац у цивилу, нудиле сексуални однос у замјену за новац.

Иза сваке особе која је своје тијело продавала на улици крије се тужна прича особе која проституцију види као једини и брз начин да заради новац и преживи дан. Томе свједоче и изјаве проститутки које дају приликом хапшења. Како објашњавају ауторке овог истраживања, чињеница да пројсечна цена сексуалне услуге износи мање од 1.500 динара потврђује хипотезу да проституција не може бити избор, већ да су лоши егзистенцијални услови живота, уз пратеће сиромаштво, допринијели томе да се у проституцију улази ради преживљавања.

Лоши животни услови особа које се одају проституцији огледају се и у томе да након хапшења проститутке најчешће немају браниоце. Оне ни не користе могућност да било кога обавијесте и евентуално се посавјетују у вези са поступком и својим правима. Све је то, ауторке истраживања објашњавају, зато што немају новца, пише Блиц.рс.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Само код нас ништа

08.08.2018 07:09

Само се код нас људи блиски са властима извлаче. Лукачев кум Ђола Регодић власник хотела Талија је требао бити осуђен као главни организатор проституције малољетница у свом хотелу. Зато је осуђен на шест мјесеци рецепционер као сводник. Али специјално тужилаштво није хтело дирати Лукачевог кума

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добаци Странац

08.08.2018 07:50

Тузиластво није хтијело оптузити/осудити министровог кума? Нис смијели !!!

Name

Кики

08.08.2018 12:53

Кад је дрзава глупава..пусти зене да раде. Удари им паусалан порез и нек се региструје као фирма и етоо..

Name

Младен

08.08.2018 14:13

Оне не продају своје тијело,оне га само изнајмљују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХА

08.08.2018 17:22

Пљескавица за пљескавицу,поштено

Name

ревизор

08.08.2018 17:17

Док је овакви ја са ко на коњу Њемацка пемзија,па помало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека

08.08.2018 20:01

ове забављацице прузања сеxуалних услуга доду код ових насих министара да их мало итмасирају ,опусте дају коју моцну таблетицу ,министри "пуно раде брину о народу " па им топло препоруцујем овај вид узитка али са напоменом ...без пуног стомака .