Seks za jednu pljeskavicu!?

Žene koje u Srbiji prodaju svoje tijelo najčešće to čine iz egzistencijalnih razloga, da prežive, nahrane djecu. Među onima koje su osuđene, ima i fakultetski obrazovanih.

Srbija 08.08.2018 | 08:39
Seks za jednu pljeskavicu!?
Autonomni ženski centar nedavno je objavio istraživanje “U ime (muškog) naroda”, a koje se odnosi na prostituciju u Srbiji na osnovu sudskih presuda izrečenih ženama i muškarcima zbog odavanja prostituciji ili korišćenja usluga prostitucije tokom 2016. godine. Tokom te godine 107 osoba širom Srbije uhapšeno je i osuđeno zbog prostitucije – od toga 89 osuđujućih presuda bilo je za odavanje prostituciji, dok je 17 presuda bilo zbog korišćenja usluga prostitucije. Među prostitutkama, istraživanje je pokazalo, ima i žena i muškaraca. Tako je te godine zbog prodavanja tijela osuđeno i 10 muškaraca, a većinom su radili kao transvestite, piše Blic.rs.

Prema podacima iz presuda, tokom 2016. godine najstarija prostitutka koja je uhapšena imala je čak 72 godine, a najmlađa 19.

Skoro sve one imale su barem završenu osnovnu i srednju školu, dok je bilo i onih sa višim školama, a jedna je čak imala i diplomu fakulteta. Polovina njih bile su neudate, a isto toliko ih je bilo u braku, odnosno vanbračnoj zajednici. Gotovo sve uhvaćene žene imaju maloljetnu decu, jedno, dvoje, ali i petoro, šestoro djece koju, kako su izjavljivale, nemaju čime da hrane jer su nezaposlene i nemaju nikakvih prihoda.

S druge strane, kada je riječ o muškarcima osuđenim zbog prostitucije, najmlađi je imao 26 godina, dok je najstariji imao 45. Gotovo svi neoženjeni, nezaposleni, bez djece, ali i bez završene osnovne škole.

“Kraljice noći”, kako ih drugačije nazivaju, svoja tijela prodaju za jako malo novca – za minimalno 500, a maksimalno 4.000 dinara. Međutim, ima i onih koje se prodaju za sitnice – pljeskavicu ili paklu cigareta.



Osuđene prostitutke hvatane su na najrazličitijim mjestima – neke su se prostituisale a da su prethodno svoj kontakt ostavile na oglasima iza paravana “oglasa za masažu”, pa su mušterije dovodile u stanove. Međutim, najveći broj njih uhvaćen je na ulici, kada su zaustavljale vozila nakon čega su vozaču, ne znajući da je on policajac u civilu, nudile seksualni odnos u zamjenu za novac.

Iza svake osobe koja je svoje tijelo prodavala na ulici krije se tužna priča osobe koja prostituciju vidi kao jedini i brz način da zaradi novac i preživi dan. Tome svjedoče i izjave prostitutki koje daju prilikom hapšenja. Kako objašnjavaju autorke ovog istraživanja, činjenica da projsečna cena seksualne usluge iznosi manje od 1.500 dinara potvrđuje hipotezu da prostitucija ne može biti izbor, već da su loši egzistencijalni uslovi života, uz prateće siromaštvo, doprinijeli tome da se u prostituciju ulazi radi preživljavanja.

Loši životni uslovi osoba koje se odaju prostituciji ogledaju se i u tome da nakon hapšenja prostitutke najčešće nemaju branioce. One ni ne koriste mogućnost da bilo koga obavijeste i eventualno se posavjetuju u vezi sa postupkom i svojim pravima. Sve je to, autorke istraživanja objašnjavaju, zato što nemaju novca, piše Blic.rs.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Samo kod nas ništa

08.08.2018 07:09

Samo se kod nas ljudi bliski sa vlastima izvlače. Lukačev kum Đola Regodić vlasnik hotela Talija je trebao biti osuđen kao glavni organizator prostitucije maloljetnica u svom hotelu. Zato je osuđen na šest mjeseci recepcioner kao svodnik. Ali specijalno tužilaštvo nije htelo dirati Lukačevog kuma

ODGOVORITE
Name

Dobaci Stranac

08.08.2018 07:50

Tuzilastvo nije htijelo optuziti/osuditi ministrovog kuma? Nis smijeli !!!

Name

Kiki

08.08.2018 12:53

Kad je drzava glupava..pusti zene da rade. Udari im pausalan porez i nek se registruje kao firma i etoo..

Name

Младен

08.08.2018 14:13

Оне не продају своје тијело,оне га само изнајмљују.

ODGOVORITE
Name

HAHA

08.08.2018 17:22

Pljeskavica za pljeskavicu,pošteno

Name

revizor

08.08.2018 17:17

Dok je ovakvi ja sa ko na konju Njemacka pemzija,pa pomalo

ODGOVORITE
Name

Neka

08.08.2018 20:01

ove zabavljacice pruzanja sexualnih usluga dodu kod ovih nasih ministara da ih malo itmasiraju ,opuste daju koju mocnu tableticu ,ministri "puno rade brinu o narodu " pa im toplo preporucujem ovaj vid uzitka ali sa napomenom ...bez punog stomaka .