Ђоковић: Надреалан осјећај!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић био је задовољан пласманом у друго коло Мастерса у Торонту.  Ђоковић: Константност и сервис – тога раније није било.  Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, открио је шта се то променило од периода када се мучио са формом на почетку године.

Тенис 08.08.2018 | 11:15
Ђоковић: Надреалан осјећај!
Ђоковић је савладао Мирзу Башића у два одиграна сета на старту Роџерс купа, резултатом 6:3, 7:6(3).

Новак је првенствено требало да се састане са Хјеоном Чунгом, али је Јужнокорејац одустао непосредно пре почетка сусрета, па је Башић ускочио као "лаки лузер".

"Осећај је готово надреалан", одговорио је Ђоковић на питање како се осећа што је на турнир дошао као освајач Вимблдона, али и чињенице да га је син Стефан гледао како подиже пехар у Лондону. 

Онда се осврнуо и на дуел са момком из Босне и Херцеговине. 

"Никада нисам играо против Башића. Знам га, тренирао сам са њим, али нисмо играли званични меч, па дефинитивно није било лако наћи ритам на почетку меча. С времена на време је било фрустрација, али то значи да ми је стало". 

Ђоковић је због проблема са лактом, после и операција, имао великих потешкоћа да се врати на препознатљиви ниво, па му је требало неколико месеци до пуне форме.

За то време је пао на АТП листи, доживљавао неке некарактеристичне поразе, али је онда све кренуло набоље и заокружено је титулом на Вимблдону.

"Мислим да је то константност. Ако бих морао да изаберем један ударац, вероватно би то био сервис. Сервирао сам веома добро на Вимблдону, на најбржој подлози у нашем спорту где већи део тактике зависи од тога колико сте прецизни и добри код почетног ударца. Тај део игре је био изузетно добар, посебно против Надала када ми је било потребно у полуфиналу и Кевина у финалу. Радио сам много на сервису, али морам да кажем да сам укупну константност подигао јер то нисам имао неколико месеци после повреде. Мучио сам се да одиграм добро два-три меча заредом. То се променило", рекао је Ђоковић у Торонту. 

Он се осврнуо на најтеже дане ове сезоне. 

"Фрустрирајуће је када играте тако добро седам или осам година и знате да нам том нивоу нисте месецима. Радио сам напорно, можда и највише у животу, али нисам могао да дођем до жељене игре". 

Тријумф на теренима Ол Ингланд клаба додатно је зачинио фантастичном победом над Рафаелом Надалом у полуфиналу 

"Нисмо више тинејџери и обојица смо веома задовољни што можемо да играмо на овом нивоу. Рафа, који је заслужено на првом месту на АТП листи, увек је највећи изазов у нашем спорту, посебно на шљаци. Полуфинале Вимблдона је био један од најбољих и најузбудљивијих мечева чији сам био део. То није необично са Надалом, многе такве смо имали у прошлости. Један од оних мечева који је био толико изједначен да је могао да оде на обе стране. До последњег поена нисам знао да ли ћу успети да победим, надао сам се, али нисам био сигуран. Један од мечева које никада нећу заборавити". 

За крај, поновио је да је УС опен главни циљ ове сезоне, али да и на Мастерсима у Торонту и Синсинатију жели да догура што је даље могуће. 

"Оптимистичан сам увек када идем на турнире на којима се много очекује од мене. Сада је другачије, јер већ имам Грен слем титулу ове сезоне. Тврда подлога је увек била добра за мене, на њој сам остварио нејвише успеха. Уверен сам да ће бити добро и ове године", закључио је Новак који од 17 часова игра меч другог кола са домаћим играчем Питером Поланским.

Новинаре је више од игре занимало како се снашао у дублу са Кевином Андерсоном – њих двојица су пре три недеље били ривали у вимблдонском финалу, а сада су као тим прошли у другу рунду Роџерс купа. 

"Било је занимљиво, али и чудно играти са Кевином у дублу. У једном тренутку сте противници у финалу Вимблдона, а у другом сте са исте стране мреже", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар