Đoković: Nadrealan osjećaj!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je zadovoljan plasmanom u drugo kolo Mastersa u Torontu.  Đoković: Konstantnost i servis – toga ranije nije bilo.  Novak Đoković, najbolji srpski teniser, otkrio je šta se to promenilo od perioda kada se mučio sa formom na početku godine.

Tenis 08.08.2018 | 11:15
Đoković: Nadrealan osjećaj!
Đoković je savladao Mirzu Bašića u dva odigrana seta na startu Rodžers kupa, rezultatom 6:3, 7:6(3).

Novak je prvenstveno trebalo da se sastane sa Hjeonom Čungom, ali je Južnokorejac odustao neposredno pre početka susreta, pa je Bašić uskočio kao "laki luzer".

"Osećaj je gotovo nadrealan", odgovorio je Đoković na pitanje kako se oseća što je na turnir došao kao osvajač Vimbldona, ali i činjenice da ga je sin Stefan gledao kako podiže pehar u Londonu. 

Onda se osvrnuo i na duel sa momkom iz Bosne i Hercegovine. 

"Nikada nisam igrao protiv Bašića. Znam ga, trenirao sam sa njim, ali nismo igrali zvanični meč, pa definitivno nije bilo lako naći ritam na početku meča. S vremena na vreme je bilo frustracija, ali to znači da mi je stalo". 

Đoković je zbog problema sa laktom, posle i operacija, imao velikih poteškoća da se vrati na prepoznatljivi nivo, pa mu je trebalo nekoliko meseci do pune forme.

Za to vreme je pao na ATP listi, doživljavao neke nekarakteristične poraze, ali je onda sve krenulo nabolje i zaokruženo je titulom na Vimbldonu.

"Mislim da je to konstantnost. Ako bih morao da izaberem jedan udarac, verovatno bi to bio servis. Servirao sam veoma dobro na Vimbldonu, na najbržoj podlozi u našem sportu gde veći deo taktike zavisi od toga koliko ste precizni i dobri kod početnog udarca. Taj deo igre je bio izuzetno dobar, posebno protiv Nadala kada mi je bilo potrebno u polufinalu i Kevina u finalu. Radio sam mnogo na servisu, ali moram da kažem da sam ukupnu konstantnost podigao jer to nisam imao nekoliko meseci posle povrede. Mučio sam se da odigram dobro dva-tri meča zaredom. To se promenilo", rekao je Đoković u Torontu. 

On se osvrnuo na najteže dane ove sezone. 

"Frustrirajuće je kada igrate tako dobro sedam ili osam godina i znate da nam tom nivou niste mesecima. Radio sam naporno, možda i najviše u životu, ali nisam mogao da dođem do željene igre". 

Trijumf na terenima Ol Ingland klaba dodatno je začinio fantastičnom pobedom nad Rafaelom Nadalom u polufinalu 

"Nismo više tinejdžeri i obojica smo veoma zadovoljni što možemo da igramo na ovom nivou. Rafa, koji je zasluženo na prvom mestu na ATP listi, uvek je najveći izazov u našem sportu, posebno na šljaci. Polufinale Vimbldona je bio jedan od najboljih i najuzbudljivijih mečeva čiji sam bio deo. To nije neobično sa Nadalom, mnoge takve smo imali u prošlosti. Jedan od onih mečeva koji je bio toliko izjednačen da je mogao da ode na obe strane. Do poslednjeg poena nisam znao da li ću uspeti da pobedim, nadao sam se, ali nisam bio siguran. Jedan od mečeva koje nikada neću zaboraviti". 

Za kraj, ponovio je da je US open glavni cilj ove sezone, ali da i na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju želi da dogura što je dalje moguće. 

"Optimističan sam uvek kada idem na turnire na kojima se mnogo očekuje od mene. Sada je drugačije, jer već imam Gren slem titulu ove sezone. Tvrda podloga je uvek bila dobra za mene, na njoj sam ostvario nejviše uspeha. Uveren sam da će biti dobro i ove godine", zaključio je Novak koji od 17 časova igra meč drugog kola sa domaćim igračem Piterom Polanskim.

Novinare je više od igre zanimalo kako se snašao u dublu sa Kevinom Andersonom – njih dvojica su pre tri nedelje bili rivali u vimbldonskom finalu, a sada su kao tim prošli u drugu rundu Rodžers kupa. 

"Bilo je zanimljivo, ali i čudno igrati sa Kevinom u dublu. U jednom trenutku ste protivnici u finalu Vimbldona, a u drugom ste sa iste strane mreže", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar