Трешњице богато родиле - клупски рекорд за Лерму!

Какав посао за Леванте. . . ! Колумбијац потписао за 28. 000. 000 евра.

Фудбал 08.08.2018 | 10:15
Трешњице богато родиле - клупски рекорд за Лерму!
Борнмут је оборио клупски рекорд ове вечери пошто је довео најскупље појачање у историји клуба: нови играч популарних Трешњица је Џеферсон Лерма који је стигао из Левантеа за 28.000.000 евра!

Овај 23-годишњи Колумбијац који наступа на позицији везисте потписао је петогодишњи уговор. Фантастичан посао за Леванте који га је пре две године довео за само 600.000 евра.

Лерма ће Борнмуту донети снагу на средини терена која је недостајала прошле сезоне. Он се продружио Дејвиду Бруксу и Дијегу Рику који су стигли овога лета из Шефилда и Леганеса.

Он је играо на Светском првенству за Колумбију овога лета укључујући ту и пенал серију у којој је Енглеска била боља од Кафетероса.

Лерма воли да игра стамено и оштро, добијао је много жутих картона играјући за Леванте, али тај број се можда сада смањи јер се на Острву игра мало оштрије и судије теже показују опомене.

"Трансфер преговори су трајали дуго, било је потребно времена да се клубови договоре, али најважнија ствар на крају је да сам овде и да су сви добили оно што су желели. Били су тешки преговори, али на крају ће цео тај посао вредети", рекао је Лерма.

Лерма је почео каријеру у Атлетико Уили, одакле је 2016. године стигао у Леванте. Ту се добро показао и сада ће овај 179 центиметара високи фудбалер имати шансу да игра у Премијер лиги.

И има важећи уговор са Трешњицама до 2023. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар