Trešnjice bogato rodile - klupski rekord za Lermu!

Kakav posao za Levante. . . ! Kolumbijac potpisao za 28. 000. 000 evra.

Fudbal 08.08.2018 | 10:15
Trešnjice bogato rodile - klupski rekord za Lermu!
Bornmut je oborio klupski rekord ove večeri pošto je doveo najskuplje pojačanje u istoriji kluba: novi igrač popularnih Trešnjica je Džeferson Lerma koji je stigao iz Levantea za 28.000.000 evra!

Ovaj 23-godišnji Kolumbijac koji nastupa na poziciji veziste potpisao je petogodišnji ugovor. Fantastičan posao za Levante koji ga je pre dve godine doveo za samo 600.000 evra.

Lerma će Bornmutu doneti snagu na sredini terena koja je nedostajala prošle sezone. On se prodružio Dejvidu Bruksu i Dijegu Riku koji su stigli ovoga leta iz Šefilda i Leganesa.

On je igrao na Svetskom prvenstvu za Kolumbiju ovoga leta uključujući tu i penal seriju u kojoj je Engleska bila bolja od Kafeterosa.

Lerma voli da igra stameno i oštro, dobijao je mnogo žutih kartona igrajući za Levante, ali taj broj se možda sada smanji jer se na Ostrvu igra malo oštrije i sudije teže pokazuju opomene.

"Transfer pregovori su trajali dugo, bilo je potrebno vremena da se klubovi dogovore, ali najvažnija stvar na kraju je da sam ovde i da su svi dobili ono što su želeli. Bili su teški pregovori, ali na kraju će ceo taj posao vredeti", rekao je Lerma.

Lerma je počeo karijeru u Atletiko Uili, odakle je 2016. godine stigao u Levante. Tu se dobro pokazao i sada će ovaj 179 centimetara visoki fudbaler imati šansu da igra u Premijer ligi.

I ima važeći ugovor sa Trešnjicama do 2023. godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar