ЛШ: Црвена звезда - Трнава 1:1, реакције...

Капитен: Кривица је наша, увукао се страх. . .  "Биће потребно много више труда да тамо изборимо пролазак даље, али верујем да ћемо успети", рекао је Вујадин Савић после ремија који уноси немир међу звездаше.  Борјан: Недостајала завршница, идемо тамо да победимо! Милан Борјан, голман Црвене звезде, после ремија са Спартаком из Трнаве у 3. колу квалификација, не губи наду да ће екипа остварити бољи резултат у реваншу.  Милојевић: У Србији нисмо навикли на стил који има Спартак.  Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, рекао је да Спартак из Трнаве форсира стил игре који се не практикује у Србији.

Фудбал 08.08.2018 | 09:45
ЛШ: Црвена звезда - Трнава 1:1, реакције...
Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено 1:1 (1:1) са Спартаком из Трнаве у првом мечу трећег кола квалификација за Лиги шампиона.

"Играли смо добро, али недостајала нам је та боља завршница. Идемо у Словачку да победимо, да се боримо за групну фазу Лиге Европе, па и за Лигу шампиона", рекао је Борјан.

Милојевић: У Србији нисмо навикли на стил који има Спартак. Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, рекао је да Спартак из Трнаве форсира стил игре који се не практикује у Србији.

Милојевић је истакао да његови играчи нису имали прави одговор на игру у транзицији противничког тима.

"Имају стил игре на који нисмо навикли у Србији. Играју брзо у транзицијама, праве лаке фаулове, играју врло близу и мислим да смо први део игре изгубили у томе... У другом је било боље, али како год да је, завршено је прво полувреме, и у гостима ћемо се борити као и до сада", рекао је Милојевић по завршетку меча. 

"Не жалимо и не тугујемо, него да исправимо!" "Спартак је у овом тренутку у предности", додаје тренер Црвене звезде.

Прве бриге на лицу Владана Милојевића ове сезоне.

Његова екипа била је одмах кажњена за деконцентрацију у одбрани после датог гола, није имала шансу ни да види како би се Спартак понашао као тим који има заостатак, а Словацима је одговарало да се до краја меча бране и кући однесу реми - 1:1 (1:1).

Тренер Црвене звезде рекао је после меча да је Спартак у предности после данашње утакмице, а да ће његови фудбалери дати све од себе у реваншу.

"Остаје нам друго полувреме, спремићемо се најбоље могуће. Спартак је у овом тренутку у предности. Играћемо као и до сада, дати све од себе и видећемо како ће то изгледати. Немамо пуно за чим да жалимо и тугујемо. Трудићемо се да исправимо грешке", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Анализирао је ситуације код погодака два тима...

"Прво полувреме смо тотално проћердали у прилагођавању. Друго је било знатно боље. Примили смо гол после непажње. Волео бих да могу да кажем играчима да се никад не плаше и да им не пада концентрација. Али, то је саставни део фудбала. Десила се грешка за коју смо кажњени. Једноставно је тако, идемо даље", казао је Милојевић. 

Он се није сагласио са мишљењем да је Звезда одиграла најслабију утакмицу до сада, али да јесте једна од слабијих.

"Они су таква екипа да у сваком тренутку могу да вам направе проблем. Код 1:0 смо направили грешку коју није требало да направимо. Имамо то што имамо, верујем у своје играче и увек ћу", рекао је он.

Похвално је говорио о екипи Спартака из Трнаве.

"Као што смо и најавили, противник са специфичним начином игре. Не знам да ли могу да их упоредим са неким тимом који је гостовао овде у европским такмичењима. Компактна екипа, страствена, колективна", казао је Милојевић.

Словачке новинаре је занимало да ли се неко од играча Спартака посебно допао Милојевићу кога би довео у Звезду:

"Немам обичај да говорим о играчима. Колектив је буквално најјачи сегмент игре Спартака. Сви своје задатке испуњавају максимално професионално", навео је тренер Звезде.

Радослав Латал: И у Трнави ћемо играти дефанзивно. “Наравно да сам задовољан резултатом”, каже тренер Спартака.

Утисак са трибина је био следећи: Радослав Латал је до најситнијих детаља прроучио игру Црвене звезде. Јесте наш шампион имао иницијативу, али много мање шанси него обично у ремију 1:1.

Црвено-бели су патили, а некадашњи репрезентативац Чешке са пуном шаком браде се враћа у Трнаву.

„Наравно да сам задовољан резултатом. Све је било добро осим те једне грешке  која је претходила пеналу и поготку ривалу. Искористили смо шансу после тога и изједначили. На старту другог полувремена смо издражали  смо притисак, па је потом утакмица била ммирнија. Врло сам задовољан резултатом, мада је ово све прво полувреме. Знамо колико је Звезда квалитетна“, рекао је Латал.

Он је похвалио неколико појединаца.

„Упозорио сам играче да Звезда врши јак пресинг после изгубљене лопте. Имали смо неколико добрих појединаца Грешка је показао да је у форми, и поред тога што је пенал направио. Велики посао је урадио наш нападач, као и Грендал. Знао сам зашто га доводим, јер га познајем из пољске лиге. Похвале иду целом тиму“.

Млади стручњак је најавио нову патњу за црвено-беле. Односно поново дефанзивни Спартак.

„Дошли смо са респектом и Звезду сматрамо фаворитом. Остварили смо добар резултат, и у реваншу не морамо да постигнемо погодак. Поново ћемо играти са појачаном одбраном. Биће празник у Трнави, долази велико име, биће распродат стадион. Успели смо у томе. Чека нас много рада… Захвалио бих се навијачима“.

Навијачи Спартака су певали „Косово је срце Србије“, па је Латал упитан да ли се плаши санкција УЕФА.

„Не знам какви су прописи. Надам се да нећемо бити кажњени“.

Галама се није још била ни стишала после поготка Ел Фарду Бена са беле тачке за вођство, а ривали су славили погодак Ерика Грендела за изједначење у 25. минуту.

Капитен фудбалера Црвене звезде, Вујадин Савић, није крио да је овакав одговор Спартака из Трнаве пред 37.112 навијача на Стадиону "Рајко Митић" пореметио самопоуздање и концентрацију црвено-белих, који су потом нападали, нападали, али и остајали без шанси какве називамо "зицери" - мало због брзоплетости и нервозе, мало због сталожене и мирне одбране гостију.

"Одиграли су добру утакмицу, то је било очигледно. Нисам их пратио ове сезоне осим током припреме за овај меч, када смо гледали исечке и слушали тактичке задатке. Мислим да смо добро припремили меч, али неке ствари нисмо спровели у дело од онога што смо замислили и то је кривица нас играча", рекао је капитен Црвене звезде, Вујадин Савић после ремија са Спартаком из Трнаве 1:1 (1:1).

Још врућ од велике борбе са дисциплинованим и тврдим Словацима, који су из прве акције после вођства шампиона Србије ухватили на спавању одбрану и изједначили, Савић је додао да искрено верује у победу у Трнави и пролазак у последњу фазу квалификација за Лигу шампиона.

"Понављам, уверен сам у то да је победа тамо могућа", нагласио је Савић током разговора са репортерком Спортклуба.

"Јесте, примили смо несрећан гол, мада смо добри ушли у утакмицу и повели на време. Могуће да нас је то сломило, као да се увукао страх у наш тим после тога. Али, нападали смо, покушавали и нажалост нисмо успели, мада је ту и друга утакмица", оценио је штопер црвено-белих, којем није било лако у другом полувремену.

Милош Дегенек и он имали су задатак да покрију велики простор који је остајао иза упорне навале Црвене звезде.

"Добар су тим, покушавали су контрама и упозорили нас да нису наивна екипа. Биће потребно много више труда да тамо изборимо пролазак даље, али верујем да ћемо успети", рекао је Савић.

Иза њега и ове вечери стајао је Милан Борјан, који лошу реализацију својих саиграча види као један од разлога за непријатан резултат пред 90 минута борбе у Трнави наредног уторка.

"Генерално, мислим да смо играли добро и да је недостајала само завршница. Најтврђа су екипа са којом смо играли, али не предајемо се, идемо тамо да нападнемо и дођемо до резултата који ће нас одвести у Лигу шампиона", рекао је Борјан за "Спортклуб".

Крстичић: Дошли су да одуговлаче време... „Морали смо више да трчимо“, сматра Звездин везиста.

Мозак Звездиног тима. Не само због пенала који је изнудио, Ненад Крстичић је поново био покретачка снага црвено-белих, пошто је урадио све што се очекује од модерног везисте, али – на несрећу српског првака - није то било довољно да се обори на патос Спартак из Трнаве.

„Знали смо да су Словаци тркачка и агресивна екипа. Добро смо отворили мећ, али су нас изнедили голом, практицно вец из следећег напада“, шири руке моторино са педигреом из Серије А.

Појаснио је где је заказао домаћин.

„Њихов највеци квалитет је трчање. Морали смо да одговоримо на исти начин. Гости су одуговлачили време. Дошли су са том намером и успели. То је фудбал, нисмо искористили наше сансе. Ушли смо и ми јако у утакмицу. Знали смо да играју грубо. Морали смо висе да тражимо лопту у простор и будемо агресивнији. Главу горе, идемо даље, верујем да ћемо проћи у плеј-оф“.

Реванш је већ за седам дана. Звезди је потребан бар гол...

„Нису нам дозвољавали да можемо да играмо. Очекујем сличну утакмицу у Трнави. Не желим да размишљам о процентима и томе ко је ближи пролазу. Остао сам да играм Лигу шампиона и размишљам само томе“, додао је Ненад Крстичић.

Родић: Позитиван резултат, борићемо се за пролаз. Фудбалер Црвене звезде Милан Родић не мисли да је реми против Спартака из Трнаве на домаћем терену много лош резултат, и да црвено-бели имају шансе за пролаз.

Црвено-бели су у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона ремизирали са гостима из Словачке 1:1.

Трнава је у Београд дошла веома спремна, а у претходном колу је избацила фаворизовану пољску Легију.

"Знали смо да су они једна тркачка екипа која игра на пресинг и на фаул. Добро смо ушли у утакмицу и дали гол, али су нас они одмах са центра изненадили. Имали смо после још неколико шанси које нисмо искористили, али добро 1:1, идемо тамо да се боримо да прођемо, да прођемо даље то је наш циљ. Јесу, одуговлачили су, али су дошли и са том намером. Поготово су почели још више после датог гола. То је фудбал, зато су и дошли, а ми смо могли да искористимо наше шансе. Треба да се лепо опоравимо, да наставимо победоносни низ у првенству, а после ћемо да идемо у Трнаву да прођемо даље", рекао је Родић. 

Фудбалери Звезде су знали шта их чека још пре меча и поставили су се на начин како би најбоље могуће парирали Трнави, екипи која је позната по фудбалу са доста прекида и убијања темпа, али и трчања по свим деловима терена. 

"Таквој екипи мораш да се спуродставис на тај начин. Они су таква екипа која игра са доста трчања и на контра нападе. Морали смо да се поставимо тако, али нисмо имали среће да победимо пред нашим навијачима којим би се захвалио што су доши у оволиком броју. Али ето, да кажемо позитиван резултат и идемо тамо", додао је Родић. 

Репрезентативни леви бек додаје да су црвено-бели такође ушли јако у меч и и жали за великим бројем прилика који је његова екипа пропустила. Такође, у реваншу мисли да његова екипа може да очекује исту игру противника као и на "Маракани". 

"Ушли смо и ми јако у ту утакмицу. Они су претходна два кола имали три црвена картона, тако да смо знали да они играју грубо и пресинг на играча. Правили су доста фаулова и то њима иде у прилог. Требало је да покушавамо да тражимо лопту у просторс, али нисмо успели. Имали смо доста шанси и нисмо успели да дамо гол. Мислим да не можемо ништа другачије да очекујемо, можда ће нас чак још више напасти пресингом", изјавио је Милан Родић. 

За крај, Родић на питање да ли је оптимиста и верује у пролаз одговара потврдно.

Реванш је за седам дана у Трнави.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар