LŠ: Crvena zvezda - Trnava 1:1, reakcije...

Kapiten: Krivica je naša, uvukao se strah. . .  "Biće potrebno mnogo više truda da tamo izborimo prolazak dalje, ali verujem da ćemo uspeti", rekao je Vujadin Savić posle remija koji unosi nemir među zvezdaše.  Borjan: Nedostajala završnica, idemo tamo da pobedimo! Milan Borjan, golman Crvene zvezde, posle remija sa Spartakom iz Trnave u 3. kolu kvalifikacija, ne gubi nadu da će ekipa ostvariti bolji rezultat u revanšu.  Milojević: U Srbiji nismo navikli na stil koji ima Spartak.  Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, rekao je da Spartak iz Trnave forsira stil igre koji se ne praktikuje u Srbiji.

Fudbal 08.08.2018 | 09:45
LŠ: Crvena zvezda - Trnava 1:1, reakcije...
Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 (1:1) sa Spartakom iz Trnave u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligi šampiona.

"Igrali smo dobro, ali nedostajala nam je ta bolja završnica. Idemo u Slovačku da pobedimo, da se borimo za grupnu fazu Lige Evrope, pa i za Ligu šampiona", rekao je Borjan.

Milojević: U Srbiji nismo navikli na stil koji ima Spartak. Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, rekao je da Spartak iz Trnave forsira stil igre koji se ne praktikuje u Srbiji.

Milojević je istakao da njegovi igrači nisu imali pravi odgovor na igru u tranziciji protivničkog tima.

"Imaju stil igre na koji nismo navikli u Srbiji. Igraju brzo u tranzicijama, prave lake faulove, igraju vrlo blizu i mislim da smo prvi deo igre izgubili u tome... U drugom je bilo bolje, ali kako god da je, završeno je prvo poluvreme, i u gostima ćemo se boriti kao i do sada", rekao je Milojević po završetku meča. 

"Ne žalimo i ne tugujemo, nego da ispravimo!" "Spartak je u ovom trenutku u prednosti", dodaje trener Crvene zvezde.

Prve brige na licu Vladana Milojevića ove sezone.

Njegova ekipa bila je odmah kažnjena za dekoncentraciju u odbrani posle datog gola, nije imala šansu ni da vidi kako bi se Spartak ponašao kao tim koji ima zaostatak, a Slovacima je odgovaralo da se do kraja meča brane i kući odnesu remi - 1:1 (1:1).

Trener Crvene zvezde rekao je posle meča da je Spartak u prednosti posle današnje utakmice, a da će njegovi fudbaleri dati sve od sebe u revanšu.

"Ostaje nam drugo poluvreme, spremićemo se najbolje moguće. Spartak je u ovom trenutku u prednosti. Igraćemo kao i do sada, dati sve od sebe i videćemo kako će to izgledati. Nemamo puno za čim da žalimo i tugujemo. Trudićemo se da ispravimo greške", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Analizirao je situacije kod pogodaka dva tima...

"Prvo poluvreme smo totalno proćerdali u prilagođavanju. Drugo je bilo znatno bolje. Primili smo gol posle nepažnje. Voleo bih da mogu da kažem igračima da se nikad ne plaše i da im ne pada koncentracija. Ali, to je sastavni deo fudbala. Desila se greška za koju smo kažnjeni. Jednostavno je tako, idemo dalje", kazao je Milojević. 

On se nije saglasio sa mišljenjem da je Zvezda odigrala najslabiju utakmicu do sada, ali da jeste jedna od slabijih.

"Oni su takva ekipa da u svakom trenutku mogu da vam naprave problem. Kod 1:0 smo napravili grešku koju nije trebalo da napravimo. Imamo to što imamo, verujem u svoje igrače i uvek ću", rekao je on.

Pohvalno je govorio o ekipi Spartaka iz Trnave.

"Kao što smo i najavili, protivnik sa specifičnim načinom igre. Ne znam da li mogu da ih uporedim sa nekim timom koji je gostovao ovde u evropskim takmičenjima. Kompaktna ekipa, strastvena, kolektivna", kazao je Milojević.

Slovačke novinare je zanimalo da li se neko od igrača Spartaka posebno dopao Milojeviću koga bi doveo u Zvezdu:

"Nemam običaj da govorim o igračima. Kolektiv je bukvalno najjači segment igre Spartaka. Svi svoje zadatke ispunjavaju maksimalno profesionalno", naveo je trener Zvezde.

Radoslav Latal: I u Trnavi ćemo igrati defanzivno. “Naravno da sam zadovoljan rezultatom”, kaže trener Spartaka.

Utisak sa tribina je bio sledeći: Radoslav Latal je do najsitnijih detalja prroučio igru Crvene zvezde. Jeste naš šampion imao inicijativu, ali mnogo manje šansi nego obično u remiju 1:1.

Crveno-beli su patili, a nekadašnji reprezentativac Češke sa punom šakom brade se vraća u Trnavu.

„Naravno da sam zadovoljan rezultatom. Sve je bilo dobro osim te jedne greške  koja je prethodila penalu i pogotku rivalu. Iskoristili smo šansu posle toga i izjednačili. Na startu drugog poluvremena smo izdražali  smo pritisak, pa je potom utakmica bila mmirnija. Vrlo sam zadovoljan rezultatom, mada je ovo sve prvo poluvreme. Znamo koliko je Zvezda kvalitetna“, rekao je Latal.

On je pohvalio nekoliko pojedinaca.

„Upozorio sam igrače da Zvezda vrši jak presing posle izgubljene lopte. Imali smo nekoliko dobrih pojedinaca Greška je pokazao da je u formi, i pored toga što je penal napravio. Veliki posao je uradio naš napadač, kao i Grendal. Znao sam zašto ga dovodim, jer ga poznajem iz poljske lige. Pohvale idu celom timu“.

Mladi stručnjak je najavio novu patnju za crveno-bele. Odnosno ponovo defanzivni Spartak.

„Došli smo sa respektom i Zvezdu smatramo favoritom. Ostvarili smo dobar rezultat, i u revanšu ne moramo da postignemo pogodak. Ponovo ćemo igrati sa pojačanom odbranom. Biće praznik u Trnavi, dolazi veliko ime, biće rasprodat stadion. Uspeli smo u tome. Čeka nas mnogo rada… Zahvalio bih se navijačima“.

Navijači Spartaka su pevali „Kosovo je srce Srbije“, pa je Latal upitan da li se plaši sankcija UEFA.

„Ne znam kakvi su propisi. Nadam se da nećemo biti kažnjeni“.

Galama se nije još bila ni stišala posle pogotka El Fardu Bena sa bele tačke za vođstvo, a rivali su slavili pogodak Erika Grendela za izjednačenje u 25. minutu.

Kapiten fudbalera Crvene zvezde, Vujadin Savić, nije krio da je ovakav odgovor Spartaka iz Trnave pred 37.112 navijača na Stadionu "Rajko Mitić" poremetio samopouzdanje i koncentraciju crveno-belih, koji su potom napadali, napadali, ali i ostajali bez šansi kakve nazivamo "ziceri" - malo zbog brzopletosti i nervoze, malo zbog staložene i mirne odbrane gostiju.

"Odigrali su dobru utakmicu, to je bilo očigledno. Nisam ih pratio ove sezone osim tokom pripreme za ovaj meč, kada smo gledali isečke i slušali taktičke zadatke. Mislim da smo dobro pripremili meč, ali neke stvari nismo sproveli u delo od onoga što smo zamislili i to je krivica nas igrača", rekao je kapiten Crvene zvezde, Vujadin Savić posle remija sa Spartakom iz Trnave 1:1 (1:1).

Još vruć od velike borbe sa disciplinovanim i tvrdim Slovacima, koji su iz prve akcije posle vođstva šampiona Srbije uhvatili na spavanju odbranu i izjednačili, Savić je dodao da iskreno veruje u pobedu u Trnavi i prolazak u poslednju fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ponavljam, uveren sam u to da je pobeda tamo moguća", naglasio je Savić tokom razgovora sa reporterkom Sportkluba.

"Jeste, primili smo nesrećan gol, mada smo dobri ušli u utakmicu i poveli na vreme. Moguće da nas je to slomilo, kao da se uvukao strah u naš tim posle toga. Ali, napadali smo, pokušavali i nažalost nismo uspeli, mada je tu i druga utakmica", ocenio je štoper crveno-belih, kojem nije bilo lako u drugom poluvremenu.

Miloš Degenek i on imali su zadatak da pokriju veliki prostor koji je ostajao iza uporne navale Crvene zvezde.

"Dobar su tim, pokušavali su kontrama i upozorili nas da nisu naivna ekipa. Biće potrebno mnogo više truda da tamo izborimo prolazak dalje, ali verujem da ćemo uspeti", rekao je Savić.

Iza njega i ove večeri stajao je Milan Borjan, koji lošu realizaciju svojih saigrača vidi kao jedan od razloga za neprijatan rezultat pred 90 minuta borbe u Trnavi narednog utorka.

"Generalno, mislim da smo igrali dobro i da je nedostajala samo završnica. Najtvrđa su ekipa sa kojom smo igrali, ali ne predajemo se, idemo tamo da napadnemo i dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Ligu šampiona", rekao je Borjan za "Sportklub".

Krstičić: Došli su da odugovlače vreme... „Morali smo više da trčimo“, smatra Zvezdin vezista.

Mozak Zvezdinog tima. Ne samo zbog penala koji je iznudio, Nenad Krstičić je ponovo bio pokretačka snaga crveno-belih, pošto je uradio sve što se očekuje od modernog veziste, ali – na nesreću srpskog prvaka - nije to bilo dovoljno da se obori na patos Spartak iz Trnave.

„Znali smo da su Slovaci trkačka i agresivna ekipa. Dobro smo otvorili meć, ali su nas iznedili golom, prakticno vec iz sledećeg napada“, širi ruke motorino sa pedigreom iz Serije A.

Pojasnio je gde je zakazao domaćin.

„Njihov najveci kvalitet je trčanje. Morali smo da odgovorimo na isti način. Gosti su odugovlačili vreme. Došli su sa tom namerom i uspeli. To je fudbal, nismo iskoristili naše sanse. Ušli smo i mi jako u utakmicu. Znali smo da igraju grubo. Morali smo vise da tražimo loptu u prostor i budemo agresivniji. Glavu gore, idemo dalje, verujem da ćemo proći u plej-of“.

Revanš je već za sedam dana. Zvezdi je potreban bar gol...

„Nisu nam dozvoljavali da možemo da igramo. Očekujem sličnu utakmicu u Trnavi. Ne želim da razmišljam o procentima i tome ko je bliži prolazu. Ostao sam da igram Ligu šampiona i razmišljam samo tome“, dodao je Nenad Krstičić.

Rodić: Pozitivan rezultat, borićemo se za prolaz. Fudbaler Crvene zvezde Milan Rodić ne misli da je remi protiv Spartaka iz Trnave na domaćem terenu mnogo loš rezultat, i da crveno-beli imaju šanse za prolaz.

Crveno-beli su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona remizirali sa gostima iz Slovačke 1:1.

Trnava je u Beograd došla veoma spremna, a u prethodnom kolu je izbacila favorizovanu poljsku Legiju.

"Znali smo da su oni jedna trkačka ekipa koja igra na presing i na faul. Dobro smo ušli u utakmicu i dali gol, ali su nas oni odmah sa centra iznenadili. Imali smo posle još nekoliko šansi koje nismo iskoristili, ali dobro 1:1, idemo tamo da se borimo da prođemo, da prođemo dalje to je naš cilj. Jesu, odugovlačili su, ali su došli i sa tom namerom. Pogotovo su počeli još više posle datog gola. To je fudbal, zato su i došli, a mi smo mogli da iskoristimo naše šanse. Treba da se lepo oporavimo, da nastavimo pobedonosni niz u prvenstvu, a posle ćemo da idemo u Trnavu da prođemo dalje", rekao je Rodić. 

Fudbaleri Zvezde su znali šta ih čeka još pre meča i postavili su se na način kako bi najbolje moguće parirali Trnavi, ekipi koja je poznata po fudbalu sa dosta prekida i ubijanja tempa, ali i trčanja po svim delovima terena. 

"Takvoj ekipi moraš da se spurodstavis na taj način. Oni su takva ekipa koja igra sa dosta trčanja i na kontra napade. Morali smo da se postavimo tako, ali nismo imali sreće da pobedimo pred našim navijačima kojim bi se zahvalio što su doši u ovolikom broju. Ali eto, da kažemo pozitivan rezultat i idemo tamo", dodao je Rodić. 

Reprezentativni levi bek dodaje da su crveno-beli takođe ušli jako u meč i i žali za velikim brojem prilika koji je njegova ekipa propustila. Takođe, u revanšu misli da njegova ekipa može da očekuje istu igru protivnika kao i na "Marakani". 

"Ušli smo i mi jako u tu utakmicu. Oni su prethodna dva kola imali tri crvena kartona, tako da smo znali da oni igraju grubo i presing na igrača. Pravili su dosta faulova i to njima ide u prilog. Trebalo je da pokušavamo da tražimo loptu u prostors, ali nismo uspeli. Imali smo dosta šansi i nismo uspeli da damo gol. Mislim da ne možemo ništa drugačije da očekujemo, možda će nas čak još više napasti presingom", izjavio je Milan Rodić. 

Za kraj, Rodić na pitanje da li je optimista i veruje u prolaz odgovara potvrdno.

Revanš je za sedam dana u Trnavi.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar