Збогом Фенеру - Нанели се враћа у НБА!

Амерички кошаркаш Џејмс Нанели нови је играч Минесота Тимбервулвса, пренели су амерички медији.  Још један одлазак од Жељка у НБА.  Вонамејкер није сам отишао у Америку.

Кошарка 09.08.2018 | 19:45
Збогом Фенеру - Нанели се враћа у НБА!
Нанели је претходне две године бранио боје Фенербахчеа, са којим је освојио и Евролигу, а претходно је дуги низ година наступао за разне клубове широм Европе.

Нанели ће са 'Вуковима' потписати двогодишњи уговор, преноси реномирани новинар Шемс Чаранија.

Према писању европских медија Нанели се већ практично био договорио са организатором наредног евролигашког Фајнал фора Басконијом, али према новим информацијама тај трансфер је пропао. 

НБА лига је Нанелију, као и свим Американцима који играју у Европи, била приоритет, а претходно је проводио крате периоде у Атланти и Филаделфији. 

Поред освајања Евролиге са Фенером, он је остварио успех играјући и у италијанског лиги за Авелино, са којим је освојио епитет најбољег играча тог такмичења. 

28-годишњак је минуле евролигашке сезоне имао просек од 9,3 поена и 2,1 скокоа, уз фантастичан проценат шута од 55,4 одсто за три поена.

У Фенербахчеу су се већ навикли на околност да се током лета растају са играчима који одлазе у НБА лигу.

Пре четири године звучно је преко океана отишао Бојан Богдановић (Бруклин), годину касније и Немања Бјелица (Минесота), прошлог лета отишли су Богдан Богдановић (Сакраменто) и Екпе Јудо (Јута), а овог лета је Бред Вонамејкер потписао уговор са Бостон Селтиксима.

Низ играча који су отишли из Истанбула отишли у Америку продужен је у уторак за још једно име - Џејмса Наналија (28 година, 201 центиметар).

После две сезоне сарадње са Жељком Обрадовићем, бек Фенера договорио је двогодишњи уговор са Минесота Тимбервулвсима.

Нанали је у дресу истанбулског тима освојио Евролигу 2017. године, као и две титуле турског првенства. Претходно је играо за Авелино, Макаби Ашдод, Естудијантес, а у НБА је имао кратке епизоде у Атланти и Филаделфији.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар